Jak dlouho bude bolet skousnutí s rovnátky?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40669 21.5.2012 8:11

Ahojte děvčata :) mam zatim 6 dnů rovnatka a chtela bych se zeptat jak asi dlouho to bude bolet pri skousnuti protoze jim jenom presnidavky, jogurty a vsechno ostatní co se da rozmixovat a uz Me to docela nebavi no :) uz me to neboli jako takhle ale nemuzu kousat :) tak Mi prosim pomozte nebo poradte :) moc dekuju predem :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, letos mám rovnátka už rok, a možná mi je už bude sundavat.... taky jsem si pěkně protrpěla.... Po nasazení mě zuby bolely asi týden. Nasazoval mi je nejdříve nahoru - a čtvrt roku jsem měla rovnátka jen na 3 zubech, protože mi vytrhávali zub, tkaže když mi pak dolepoval hořejšek, mohla jsem víceméně kousat na jedný straně. No a pak když mi dával zámky na spodek, tak jsem dokonce brala i nějaký analgetika, protože mě to příšerně bolelo, taky jsem jedla jen to, co bylo polotekuté... ale dýl než ten týden to netrvalo. Ale jsem za to ráda. jak vždy říká moje babička: "Pro krásu se něco musí vytrpět!" :)

  • Jen počkej.. ono to přejde ;).. individuálně každýho za jinak dlouhou dobu. Taky jsem za začátku jídávala jen strouhaný jablka a podobně. Potom mě už zuby bolely vždycky jen tři dny po tom co mi měnili nějaký drátky a tak ;) zbytek měsíce v poho ;) Pro krásu se musí trpět ;) :)

  • Ahoj, měla jsem rovnátka 3 roky, nahoře i dole. Nejhorší byl první cca týden, pusa rozedřená i když jsem skoro nejedla a nemluvila. Pak se to "ohoblovalo" a bylo v pohodě. Jen mi pak dali na spodní takový nástavce směrem do dásní, na ty jsem si musela lepit i jakoby plastelínu, bez toho by to nešlo, jak to bolelo. Všechny jsme pro krásu trpěly nebo trpíme, za rovné zoubky to stojí :-)

  • Jéé tak o tom mi ani nemluv :-D měla jsem rovnátka nějak necelé 2 roky (od 13ti do 15ti) a v začátku jsem si užila svoje :) Dali mi je nahoru i dolů, prvních asi 14 dní jsem myslela že umřu, měla jsem poškrabanou snad všechnu kůži v puse, bolely mě dásně, trnuly mi zuby a nejvíc ze všeho mě štval ten drátek co mi vedl přes horní patro :-D Ale věř že si na to brzy zvykneš, mně ze začátku pomáhal takový ten vosk kvůli vyčnívajícím drátkům no a zuby přestaly bolet asi tak po těch 2-3 týdnech :)

  • Ahoj, musis to vydrzet,jina rada asi neni :-( Pokud mas i rozedranou nekde kuzi v puse tak to zalep voskem co ti urcite dali kdyz ti nasadili rovnatka. Me dali zaroven nahoru a dolu a bolelo me to asi tyden,pak jsem si zvykla. Kazdeho to boli jinak dlouho,ale tyden tzn to nejhorsi uz mas za sebou, uz to brzy urcite povoli.

  • Tak to znám :) mě to trvalo asi tak 2 týdny, než se to jakž takž srovnalo a já si na to zvykla. Nejhorší na tom bylo, že potom co jsem cokoliv jsem snědla nebo vypila něco sladkého, tak jsem měla nutkání okamžitě si jít vyčistit zuby...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist