Jak dítě odnaučit na dudlík?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409137 23.9.2019 20:30

člověk míní... v 1 roce jsem jí dudlík chtěla sebrat... ale nebyla na to připravená, tou dobou byla dost ukňouránek a bez dudlíku bych nepřežila. Pak jsem řekla až po dovolené, protože 6 hodin v letadle. A pořád něco. Teď jí je rok a třičtvrtě a už je nejvyšší čas - na druhou stranu kamarádky mají tříleté děti a neustále dudlík v puse, ale to je přesně to, co nechci. Dudlíky jí schovávám, samozřejmě točíme několik protože každou chvíli nějaký hledáme. Přes den je bez dudlíku, nechávám jí je jenom na spaní nebo na cesty autem. A nebo pak když někde nějaký vyhrabe a nenechá si ho vzít. Pokud ho v autě zahodí (což je každých 10 minut) tak jí ho podám jednou a pak už ne, protože to dělá naschvál. Ale to se hrozně vzteká... a já jí nechávám vztekat, to je její problém když ho zahodila. Prostě dudlík není. Přes den vydrží bez dudlíku v pohodě, pokud ho někde nevidí, to pak ječí že ho chce (sejde z očí, sejde z mysli). Ale na spaní? Já si neumím představit jí vzít dudlík na spaní. A toho se týká moje otázka... jak ji přimět spát bez dudlíku. Samozřejmě řve a řve a řve, dokud jí ho nedám. I v noci se budí když jí vypadne z pusy. Kdybych jí dudlík nedala, tak už neusne, a to se bavíme třeba o 5:00 h ráno. Bojím se, že odnaučit ji spát s dudlíkem bude neskutečný utrpení a fakt se toho bojím...

... ještě s tím souvisí druhá věc. Za měsíc a půl se nám má narodit druhé dítě, které ten dudlík zase bude mít. A nevím, jak to pobere ta starší, aby jí ho nebrala...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kamkri23.9.2019 20:51

    Ahoj, mam holcicku rok a pul a brzo nas ceka totez. Kazdopadne segra to udelala tak, ze jednoho dne rekla, ze dudlika sezrala slepicka - vecer byl krik, ale nakonec mala usnula. Druhy den uz v pohode - sly se podivat, ktera slepicka ho sezobla a hotovo.
    Jakmile ji ale reknes, ze je dudlik pryc, musis vytrvat a nedat ji ho. Jinak to bude horsi a horsi. Drzim palce.

  • Moje byla zavislacka na dudlu. Protoze ji zuby zacli rust az v roce, tak mi zubar rekl, ze ji ho můžeme jeste chvili nechat. Nicmene v roce a peti mesicich jsme ji ho vzali pres den. Pres den se zabavi lehce. Mela ho jen na spani. Pred druhym rokem jsem ji ho nedala ani na vecerni spani. Taky jsem si myslela, ze uz nikdy neusne a ona byla celkem v pohodě. Sice usinani trvalo dele, ale usla. Davala jsem ji ho az nad ranem, kdy nemohla uz zabrat a ja chtela spat. Pak ho pár mesicu dostavala na poledni spani, ale to u nas bylo tak 2x do tydne a to jsem taky mela posvěcene zubarem, ze na tu chvíli nebude mit dudlik na zuby špatný vliv.
    A jak odnaucit? Proste se rozhodnout a vytrvat. Myslim, ze to v sobe resime vic nez ty deti. Mozna, ze i citi to, ze se bojime, ze bez dudle neusnou a jsou neklidné. A taky ja vzala dudlik na noc, kdyz pres den nespala a vedela jsem, ze vecer usne rychle.

  • dancewomen23.9.2019 20:57

    Obě děti byly naučené na dudlíky a obě se odnaučily tak,že jsme je společně všechny vyhodily,za ně si vybraly něco jiného a už nikdy nedali.Malý plakal týden a ok,malá byla horší,dodnes musím držet za ruku,zpívat,lehtat,prostě uklidňovat než usne,plakala asi 3 týdny,než ji došlo,že dudlík nebude.Hodně zdaru,je to jen o Vás,až se rozhodnete,bude bez.

  • buccaneerka224.9.2019 11:23

    A co to právě udělat tak, že dudlík jí necháte, ale až bude plakat miminko, tak ji povzbudíte, aby mu zkusila dát svůj dudlík? Že ona už je velká holka a miminko malé. Že dáte miminku dudlík a když se utiší, vy dvě si spolu můžete před spaním přečíst pohádku něco cokoliv jiného.

    U nás to takto funguje ve všem. "Ty už jsi velký šikovný kluk. Ty se umíš sám obléknout, to Aninka ještě neumí, ona je ještě miminko."

  • petulinkaa1325.9.2019 23:10

    Prvni dcera ve 2 letech když jsme byli na návštěvě u dědy ho hodila sama do koše když ji děda řekl ať ho tam hodí :-D hodila, večer v postýlce se zeptala kde je a řekla jsem ji, že ho vyhodila, uvědomila si to a prostě usnula a úplně pohoda :-) teď mě to čeká u druhe dcery (20 měsíců) zuby už má všechny takže dobrý :-D ale má ho víceméně jen na spaní, pres den ho nikdy extra nechtela, poslední pul rok vůbec ani v autě. Tak uvidíme :-D

  • maxice29.9.2019 8:56

    Já myslím, že je ještě brzy, na odnaucovani. Obě moje děti, samy odevzdaly dudlik certovi a bylo jim okolo 2 let, hned od prvního spaní pochopily, že dudu není, pac ho má čert (a to je s čerty nestrasime, jen ho vyměnily za dobroty). Tak za chvíli budete mít možnost toho též využít a darovat certovi ;-) i jsem je na to připravovala, že bude Mikuláš s čertem a že si přijdou pro dudu, jelikož už je velká a nadeli ho zase miminku a ona že dostane za odměnu dobroty. Dudu jsme i na ten den pěkně nazdobili masli :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 484 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist