Jak dát pleny do pul kalhotek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27631 25.2.2013 22:15

Ahojte, chtěla bych se zeptat - když chci použít látkové pleny - klasické čtvercové se svrchníma kalhotkama pul. Do těch kalhotek se skládá plena na draka nebo novorozenecký sklad nebo to může být jenom jakoby na pruh?
Potom máte nějaké domácí vychytávky na ty vrstvy navíc - jde použít třeba nastříhané froté ručníky? Objednala jsem kalhotky, separační pleny a snapi sponku, ale jinak do toho moc investovat - chci to zatím jen zkusit a to hlavně proto, že malej je pořád opruzenej.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak do těch PUL kalhotek můžeš dát jak na draka, tak novo sklad, tak jen poskládané pleny na obdélník - hodně záleží na velikosti kalhotek. já mám doma dvoje kalhotky, kam dávám novosklad z plen 80x80 a jedny kam dávám jen obdélníky.
    ty ručníky použít můžeš - nastříhat a ušít z několika vrstev obdélník velikosti poskládané pleny, akorát na tu horní vrstvu bych dala něco jemného, aby to případně zadeček nedráždilo. já si šila vkládací pleny a jde to celkem rychle. použila sem jako tvar jednu fleecovou separačku - kukni http://www.womenzone.cz/denicky/whitehorse/zapisek/18772

  • Ahojky, já dávala novosklad a přidanou vrstvu z našitých čtverců z ručníků. Čtverec jsem přeložila napůl a strčila ho pod ten prostřední díl novoskladu, takže mimčo mělo na prdelce plínu a né froté ručník.

  • Martasek8926.2.2013 8:46

    Já dávala jen plenu na obdéloník. Jednu, na spaní ve dne dva obdélníky. Občas dám separačku, více nic :)

  • Ze začátku jsem určitě skládala svrchní plenu do trojuhelníku (sklad na draka) kvůli případnému zachycení kakání,sepla jsem sponkou + dovnitř plenu (pleny) do pruhu, či do malého obdélníku, který jsem vložila dopředu, kde dítě mělo nejvíce mokro (vzadu bývala plena suchá, takže tam tolik materiálu být nemusela). Na noc jsem normálně skládala do pleny obyč froté ručníky, měla jsem malé, takže stříhat nebylo třeba+ na to jsem dávala ještě obyč plenu (pro jistotu, je i jemnější, navíc jsem nepoužívala separačky)...
    Pokud jseš si jistá, že dítě nebude kakat, př. už to není taková katastrofa, protože už má tuhou stoličku, tak pak úplně stačí plena do pruhu + svrchňáčky (tzn. sponku nepotřebuješ..Pokud balíš více materiálu, tak je podle mě lepší ten trojuhelník seplý sponkou tam dát, protože plena pak lépe drží na svém místě, i když je těžší)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist