Jak často mýt vlasy? (2. Část)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396220 5.3.2019 13:02

Zdravím opět. Ještě jednou děkuju všem co mi odpověděli. Pokud nechápete, proč se tento příspěvek jmenuje "2. Část", tak zde máte odkaz na předchozí příspěvek, abyste tomu všemu lépe rozuměli: https://m.womenzone.cz/poradna/otazky/Jak-casto-myt-vlasy-214164

Takže nakonec jsem se tedy rozhodla, že si zkusím mýt vlasy 3x týdně a to tedy v neděli, úterý a čtvrtek. Jenomže je tu jedna věc, kterou jsem úplně zapomněla v tom předchozím příspěvku zmínit, je to to, že já si myju vlasy jakoby 2x za sebou = to znamená, že si vlasy opláchnu vodou, nanesu šampon, opláchnu a pak hned zase nanesu šampon a zase opláchnu. Tento způsob mi poradila sama kadeřnice. Takže když bych si myla vlasy 3x týdně 2x za sebou...není to moc? Není to moc když si je umyju 2x za sebou a ještě k tomu 3x týdně? Bojím se také, že když si je budu takhle víc mýt, tak že mi budou víc vypadávat, je to pravda?
Předem děkuji za všechny odpovědi. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Panečku,co to jsou za dotazy. Předně bych ti poradila vyměnit kadeřnici. Nechápu, proč by ti mytím vlasů měly vypadávat? Kup si dobrý šampon, kondicionér a případně nějaký arganový olej. Vlasy si umyj podle potřeby, žádné pravidlo není. Buď je máš dobré anebo mastné a musíš si je umýt. Tělo není stroj s vlasy už teprve ne. Jejich kvalitu a vzhled ovlivňuje řada faktorů, např. fáze cyklu, prostředí ve kterm ee pohybují, strava, nemoci.
    Já osobně to mám tak, že vlasy mají co druhou noc, tj. Dva dny a jednu noc s pak vlasy umyju šamponem oplachnu, dám kondicionér (jinak vlasy nerozčešu), opláchnu, vysuším ručníkem, vyfenuju a Mánesu arganový olej. V životě by mě nenapadlo řešit, zda si vlasy mají hodně nebo málo, prostě záleží na tom jak vypadají. A mýt si vlasy dvakrát po sobě nechápu. To jako proč? Máš je tak hrozně špinavé?

  • já si vlasy myju každý den, mám jich málo a mastí se, takže druhý den mám vlasy zplihlé a bez objemu. Musíš se řídit podle toho, jaké máš vlasy. Nikdy jsem neslyšela o tom, že by se vlasy měly mít 2x za sebou... Myj si je tak, aby ses cítila dobře.

  • zaměřila bych se hlavně na dobrý šampon, který vlasům sedne, na to, že čím více na vlasy saháš, tím více jim předáváš mastnotu z rukou a tím častěji se musí umývat, taky pořádně umývat kondicioner - důkladný oplach, a i závěrečný oplach spíše chladnější vodou.
    taky před ms se vlasy mohou vlivem hormonálních změn mastit více a rychleji.
    a čím více následující kosmetiky na vlasy typu tužidlo,lak apod používáš, tím více to na nich ulpívá a je potřeba je umývat.
    ne každý šampon je vhodný pro všechny vlasy, a taky ne každý kondicionér. někdy je to o hledání. pokud nejsou lupy, je zbytečné používat šampon proti lupům.

  • o tom, že častým mytím vlasů si podpoříš vypadávání vlasů jsem v životě neslyšela.
    Byla období kdy jsem si také myla vlasy cca 3x - 4x do týdně (s tím, ž jsem si je myla dvakrát za s sebou během jednoho mytí; věřila jsem tomu, že na základě této péče docílím toho, aby mi vlasy rostly rychleji:-D)
    S odstupem času jsem zjistila, že nejlepší péče (co pro svoje vlasy můžu udělat) je mýt je podle potřeby.
    A na závěr taková perlička - vyzkoušela jsem ohromné množství šamponu (napříč různých značek) a nakonec se mi nejvíce osvědčil obyčejný kopřivový šampon, který seženeš v každé drogerii za pár kaček:-D. Vlasy mám po něm krásné, lesklé, bez lupů a roztřepených konečků.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist