Insolvence

Otázku položila: Anonymní uživatelka #23295 19.8.2011 17:43

Ahoj holky potřebovala bych slyšet váš názor...Mám přítele už jsme spolu 4 roky,přítel si v období "mládí" nasekal dluhy které bohužel nestíhal splácet.Prodělal exekuci platu část dluhů má splacenou.Ale jelikož měl tu exekuci druhé nesplacené pohledávky na které neměl se kupily...takže mu nyní nezbylo nic jiného než si na sebe uvalit insolvenci.Tu mu schválily má celkem slušný plat.Jenže a to je kámen úrazu..mesíčně mu po odečtění insolvence zůstává životní minimum což je necelých 8000 kč..Nájem máme 7000kč takže žijeme jen s mojí výplaty což je cca 10500kč..jsem na přítele nesmírně naštvaná insolvenci tajil do poslední chvíle..zná můj názor na dluhy atd..A teď nevím jak se zachovat jsem naštvaná a dokonce uvažuji o rozchodu a vrácení se k rodičům..co by jste my radily??? Podotýkám,že insolvence mu bude trvat 3,5 roku..a to jsme příští rok plánovaly miminko..prosím o váš názor a radu..děkuju.

Ještě bych ráda doplnila,že splácíme auto 2500 kč měsíčně..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Byl mladej a blbej...ale jestli ho miluješ, tak by si s ním asi měla zůstat, ne? Já osobně bych se na něj teda určitě nevykašlala...v takové situaci....dejte mi klidně mínusy, ale vyprdla by se na něj jen sketa. Má problémy, ale život není růžový. Já od vztahu očekávám mimo jiné i to, že v dotyčném budu mít oporu, at jsou problémy jakékoliv, vždycky bych stála při něm, stejně jako on při mě. Plánovali jste si dítě, tak je to snad vážný vztah...a nepřijde mi, že by jste měli zase tak málo peněz...

  • Na tvém místě bych byla ráda, že to začal řešit před tím, než byste se vzali.

  • Promin, ale to si stěžuješ, že vám PO zaplacení nájmu zbyde JEN 10 500Kč????? Můžeš mi říct co jíte, pijete a do čeho se oblíkáte? Jsou rodiny s dětmi, které žijí jen z takového platu a platí z něj i nájem! Jako například moje mamka, před chvílí jsem to tady psala u jiné otázky....ona z 11000Kč uživí sebe a dva malý kluky. Nechápu, že se na něj chceš vykašlat, bud ráda, že si tě nevzal a řeší to.

  • ahoj, ja si prozila neco podobneho. zili jsme spolu, oba vydelavali slusne penize (asi 30 000 dohromady) a i s tim jsme meli kolikrat potize vyzit :-) ale nic nas nehrotilo, tak jsme to brali tak letem svetem. Pak jsem otehotnela, vzali jsme se, jenze tesne po svatbe manzel prisel o praci a ja si musela vzit pujcku na auto, aby mohl praci aspon hledat. Navic jsem zjistila, ze si manzel, jeste pred tim nez jsme se vubec poznali nadelal dost dluhu a az do te doby je vubec neplatil. I s uroky to delalo kolem 300 000. Nastesti si praci zase nasel, ale uz ne tak vynosnou a zacal to pomalu splacet. Me strhavaji ty penize za to auto, takze nam po zaplaceni najmu a vsech poplatku zbyde na mesic 5000 Kc, ale i s tim se vyzit da (a to mame 2,5 leteho chlapecka a ted cekame druhe) Dokonce nam jeste zbyde sem tam si zajet do zoo, nebo na bazen. Kdovijak si neuzivame, kdyby se nam doma neco pokazilo, tak jsme v haji, ale i tak se mame moc radi a drzime pri sobe. Za par let to budeme mit z krku a budem si moct zase uzivat :-)

  • mě se podařilo shodou okolností zůstat sama těsně před porodem, teď mám malé dítě a jsem na rodičáku za 7.600,- měsíčně. Z toho poplatím 2.500,- svůj podíl na bydlení, nějaké ty naše pojistky a vše ostatní pro sebe a mimčo (a to toho pro prcka potřebuje opravdu hodně, má ještě i nějaké zdravotní potíže). Vyjít se s tím dá, no vlastně vyjít se s tím musí. Takže když slevíš něco z toho na co jsi zvyká, nebude to zase až tak strašné a zvládnete to bez větší újmy. Pořád máte slušné peníze.

  • donalabuznice27.3.2020 23:58

    No pokud už se v těch dluzích ani nevyznáte, tak si myslím, že by měl tvůj přítel vyhlásit bankrot a tím by se jeho špatná situace s dluhy mohla časem vyřešit. Něco málo jsem si o insolvenčním řízení četla na https://ideaclub.cz/slovnik-pojmu/insolvence-a-insolvencni-rizeni a myslím, že ve vašem případě by opravdu stálo za to do toho jít...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist