Infekční mononukleoza a streptokokova infekce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #371348 27.3.2017 13:41

Dobry den prosim o radu. Dětem byla zjištěna infekční mononukleoza a streptokokova infekce. Deti maji 11let a 2 roky. Kamarádka mi říkala ze deti mela poslat do nemocnice na karantenu kdyz maji dve infekční nemoci najednou. Ale doktorka je nechala doma. Je to v pořádku? Babičce a dědečkovi se to také nezdá. Mám změnit lékaře nebo jit rovnou do nemocnice? Nebo to opravdu muzou byt doma s infekční nemoci? Děkuji a hezký den

  • 27.03.2017 16:38:50 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pouze se závažným průběhem mononukleózy se hospitalizuje, takže pokud na tom nejsou nějak špatně, tak můžou být doma.

  • Dcera měla mononukleózu taky a byla s ní doma necelé 2tydny.proc hnát dítě do nemocnice,pokud má nekomplikovaný průběh onemocnění?

  • ElisHoli27.3.2017 17:22

    Já jsem měla mononukleozu někdy v květnu. Je mi 18 a měla jsem to fakt ošklivý, skoro dva měsíce jsem byla doma, z toho asi 3 týdny mě bolelo v krku, po týdnu se z toho vyvrbila mononukleozová angína (až po tom týdnu se přišlo na to, že je to mononukleoza, jinak mi nic nebylo a nebylo to ani v krvi). Byla jsem celou dobu doma, na krk mi pomáhala akorát studená přesnídávka. :D Pokud to nemají až takhle, jako jsem to měla já, tak nevadí, že jsou doma, jenom to chce klid :) S tím co jsem měla já už jsem pravděpodobně měla být v nemocnici. Říká se, že čím později to člověk má, tím hůř se to pak projevuje.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist