Indukce porodu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 11.7.2011 13:43

Ahoj holky. Zítra jdu na indukci porodu. Nejsem z toho moc nadšená, protože jsem se těšila, jak si značnou část otevírání odrelaxuju na zahradě nebo doma s pejskem. No ale aspoň nemusím přenášet a ohrozit miminko.
Jaké máte prosím zkušenosti s indukcí ? Četla jsem, že je vyvolaný porod horší, než když začně přirozeně.
Jak to prosím probíhá ? Máte nějaké tipy ?
Porodní asistentka mi říkala, že se mám najíst doma. Při indukci už to nejde ?

Děkuji za jakékoliv info :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Měla jsem vyvolávaný druhý porod. Říká se, že je to horší proto, že tělo není připravené a najednou se toho po něm chce hodně. Nevím, já měla dlouhý i první porod, takže by to asi přirozeně moc jiný nebylo. Jeden den jsem nastoupila do nemocnice, provedli na mě i mimču různá vyšetření, zavedli indukci a čekalo se. Dlouho se nic nedělo, tak jsem šla normálka na pokoj. Pravidelné kontrakce po 5 min jsem začala mít někdy kolem 1 v noci a malej se narodil v 15.10 odpoledne. O jídle mi ale nikdo nic neříkal, předpokládám, že jsem i něco jedla, jinak bych padla hlady. Je to 2,5 roku, takže si to až tak nepamatuju.

  • Ahojky, už jsem ti odpovídala na dýchání, ale teď ti písnu moji zkušenost s indukcí. Měla jsem ji v červnu. Při porodu opravdu jíst nemůžeš, protože dostaneš klystýr. Pokud si ho teda necháš dát, tak předpokládám, že je to z tohoto důvodu, protože ti porod může trvat i několik hodina a aby se nemusel dávat znovu. Ale pít můžeš.
    Já to teda nemám z čím srovnávat. Porod jsem měla jeden a to s indukcí. Určitě je důležitý abys tam jela uvolněná, hodně tomu tak pomůžeš a postupu miminka.
    Měla jsem průběh takový: Ráno v 5 klystýr, v 6 tabletka, za půl hodiny už kontrakce, ale ne moc silný. V 8 mi měli píchnout vodu, ale ta mi mezitím praskla, aniž bych to věděla. Pak mě monitorovali, měřili tlak. Mohla jsem být ve vaně, když jsem chtěla. V 10 hod. vyšetření. Byla jsem málo otevřená, tak mi museli dát kapačku, aby se to urychlilo. To už začly ty pravý kontrakce po 2-3 min. O půl 12 se už malá tlačila ven a špatně jsem se nadechla a natekl mi čípek, takže se čekalo až otok zmizí. Pak už se fakt mimčo tlačilo hodně ven, tak mi museli píchnout něco na změkčení čípku, protože jsem byla otevřená asi jen na 8 cm. No a 12:20 byla malá na světě. Asi na 3 kontrakce jsem ji vytlačila. Ten samotný porod už nebolí. Zaleží samo jak máš velký mimčo. Mě museli nastřihnout 2x, ale to fakt nebolí. Takže to je můj průběh. Přeji, ať to máš rychle za sebou a jste oba v pořádku!!

  • říká se že indukce je horší, ale myslím, že je to individuální. Já když ležela teď v nemocnici s podezřením, že porodím dříve, tak tam byly 2 maminky co šli na indukci. Té jedné zaváděly nějaký gel - a sledovaly ji na monitoru, když nezabral ( jako že u ní ne ), tak ji dali další dávku gelu, taky nezabral, tak pak dali tabletku, ta nějak zabrala, nicméně trápila sem celkm dlouho no. Ale jak píšu - u každé je to asi jiné. U té druhé maminky - opět dali gel, nic - sice monitor vakazoval nějaké kontrakce - ale ona nic necítila, dali další dávku gelu, ta taky nezabrala, ale tahle maminka šla pak na císaře, protože byla jdenak starší - prvorodička - přenášela a miminko očelávali že bude velké. Já s indukcí zkušenost nemám, možná na tom něco bude, že když je to uměle vyvolané, že ty porodní cesty nejsou zas až tak připarvené, ale zřejmě záleží na více okolnostech

  • Ahoj mám zkušenosti s obojím, při prvním dítěti jsem rodila spontálně a byl relativně bezbolestný, ale 2 doba porodní hodně dlouhá (9hodin), druhý porod byl půl na půl, odtekla mi voda, ale nezačala jsem se otevírat, dostala jsem kapačku, kontrakce byly silnější a třetí porod byl celý indukovaný, protože jsem přenášena 14 dní a je mi přes 30, vyvolával se na 2x, kontakce byly hodně silné, ale krátké měla jsem křížové stahy takže i hodně bolestivé, ale 2 doba trvala cca 3 hodiny. Každý porod je jiný a záleží na organismu jak se sním vyrovná, a jídlo doporučuji před porodem doma u porodu spíš jenom pít, je to předce jenom docela zátěž

  • Měla jsem vyvolávaný první porod,byl horší v tom,že všechny kontrakce bolely stejně.Ale na délku mi to přišlo stejné.Ráno mi dali kapačku,asi jako test,kontrakce mi to nevyvolalo,dostala jsem oběd a pak tabletku do pochvy,pak další,neotvírala jsem se,tak za mnou byla dr.,že mi napsala prášky na spaní,to už jsem měla bolesti,pak se to rozjelo rychle a malá byla večer v půl desáté na světě.Špatně jsem tlačila,tak mi museli pomoci,ale to už byla brnkačka.Je dobré mít s sebou pití,nejlépe prý Magnezii nebo ionťák a hroznový cukr.Aspoň nám to tvrdili na kurzu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist