Idelyn - vaginal. globule

Otázku položila: Anonymní uživatelka #227714 18.1.2017 7:18

Ahoj, holky, jelikož se mi objevila mykoza, slabá, spíš jen slabší výtok, gyndařka mi doporučila Clotrimazol na vyléčení. Na netu jsem ale objevila ještě IDELYN - probiotické vaginální globule. Chtěla bych je zkusit jako prevenci po doléčení mykózy. Je možné je užívat preventivně, nebo pouze při potížích, resp. mykóze?? Dále by mě zajímalo, zda když je užívám preventivně, musím užít všech 10 tablet za sebou, nebo zda je možné (při preventivním užívání) vzít např. tři tablety za týden, obden apod.?? Máte s tím někdo zkušenost? Uvítám jakoukoliv radu, pomoc či názor. Díky moc :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ivcule118.1.2017 8:26

    S Idelyn nemám zkušenosti, ale na prevenci můžu doporučit Gyntimu čípky. Jsou to probiotika, stojí kolem 150 Kč a je jich 10 v balení. A můžeš si vzít jednu když potřebuješ.

  • Mela sem minuly tyden uplne stejny problem a tak si sla do lekarny pro idelyn, byl vikend, tak ze to zkusim. Po prvni tablete sem citila mirne zlepseni, zavadela sem dal, ale uz se nic nelepsilo, tak sem valila k dr., ktera doporucila clotrimazol na 6 dni a k tomu krem. A zabral opravdu vyborne. Navic jsem tehotna, takze konecne uleva a i od vytoku co jsem mela od zacatku tehu. Mam pocit, ze se clotrimazol prodavaji i silnejsi na 3 dny. Sla bych do toho na vyleceni a pak klidne idelyn jednou ta cas jako prevenci, taky ho zde mam. Tak ho preventivne vyuziju a zbytecne nevyhodim.

  • používám jiné vaginální probiotika a můžeš je vzít jen občas preventivně, nemusíš užít všechny najednou;-) po přeléčení kvasinkové infekce doporučuju zavádět jednu každý den po dobu jednoho týdnu a pak klidně jen občas dle potřeby nebo obden nebo ob dva jako prevenci;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 203 otázek, kterým se dostalo 271 496 odpovědí a 409 688 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist