Ideální strava pro štěně/psa?

Otázku položila: Martasek89 13.7.2014 17:10

Každý má svůj způsob a názor, někdo říká, že psovi stačí bohatě granule, jiný zase, že granule sice splňují doporučené dávky, ale že není od věci dát i "pořádnější" jídlo. Náš 10-i týdenní pesan (NO křížený s RTW) je převážně na granulích, k tomu kapsičky, občas i přímo pro něj vařené jídlo (rýže či těstoviny s masem). Plus ovoce a zelenina, případně trochu smetany - prý je pro ně dobrá.

Čím krmíte pejsky - větší plemena - vy? Případně třeba doporučení značky, co je ideální složením, atd? Teď nebudu řešit cenu :)

Jak málo stačí k tomu, aby se lidi začali rozčilovat, přivedli téma jinam a dělali z ostatních blbce :) Díky všem za názory, poradím se ještě dnes na veterině, co mi řeknou tam :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My mame psa pouze na granulích,nejlip nam vyhovují Brit care nebo brit premium. Aale rozhodně bych psa mela bud na granulích nebo mu vařila. Stridani strav neni dobre pro jeho zazivani. My sem tam misto davky granulí (rozdelena na rano a večer) dame třeba tvaroh nebo rybičky. Ale jen výjimečně. Vařená strava je dle me na nic,to spis pokud nechces granule tak krmit barfem (syrova strava,ale je zde treba vyvazit poměr složení stravy)

  • Ahoj. Já mám border kolii 3měsíční. Granule střídám Brit a N&D a vařím každý den kuřecí maso...vývar používám taky, buď namočím granule, nebo v něm uvařím těstoviny a ty přidám do masa. Vše z chovatelských potřeb;-)podle mě, štěně takhle většího plemene, by mělo na ten základ, mít alespoň do půl roku maso. Ono v těch kapsičkách toho není moc... Navíc si vem, že tě jedna pidi kapsička vyjde na 13kč cca a kilo mlezýho masa čistýho! stojí v chov.potřebách 30kč :-)

  • Když to je těžké. Já mám křížence Shih-tzu / knírač, střední pes, 12 kg. Od malička jsem vyzkoušela dost psích granulí, od dražších po levnější a výsledek? Chutnají mu granule pro kočky. V misce je má neustále spolu s vodou a každý ráno a večer dostává kapsičku. Překvapivě také kočičí. :-D Tak jsem to vzdala a kupuju co mu chutná. A občas mu uvařím rýži s vnitrnostmi. Je fakt, že co mu fakt chutná ze psího žrádla, tak to jsou polomekke kroužky Frolic, ale to mu kupují jednou za čas. Takže asi uvidíte co bude vašemu pejskovi vyhovovat nejvíc :-)

  • my krmíme granulemi. Nyní máme royal canine a pomalu budeme přecházen a platinum. Jsou lepší, je v nich více masa. Kdybych měla čas, tak přejdu na BARF, ale člověk musí mít opravdu čas na přípravu. Jinak mu dáváme 2x denně granule. Je mu 5 měsíců. Od 1 roku bude dostávat 1 denně. každej den dostane nějakou mňamku ve formě sušenýho masa,sušené ryby obalené sušeným masem, nebo jen třeba piškot (kupujeme psí). No a zeleninu občas dám, když škemrá když ji chroupu já. Především mu dávám okurku a papriku. Ovoce odmítá tak mu ho nenutím.

  • Jednoznačně nejlepší je BARF neboli krmení syrovou stravou. Víte co přesně dáváte do misky a není tam žádná chemie. Pro psa a jeho trávení je tento způsob nejpřirozenější. Granule pes tráví klidně 48 hodin, ale maso a přírodní vlákninu jen 12 hodin. Kromě toho, že pejskovi dáváte to nejlepší navíc ještě ušetříte za sáčky, protože pejsek už nebude mít tak objemné bobky :-D Doporučuji stránky Manwe.eu, kde je vše pro začátek krásně popsáno :-)

  • zakewka14.7.2014 12:38

    Svému psovi co mám u rodičů kupuju Brit premium, nevyjde na milion a není to nic hrozného ikdyž jsou i lepší za ty prachy.. I s veterinářem jsem se o tom bavila a řikal , že žádná super extra věc to není, ale jinak v poho.. Lepší než standart granule jako Darling a spol..
    Psovi co máme doma kupuju od Brita konzervy na střídačku s Trovetem, ale to je nutná dieta jednou za čas. Do obojího vařím rýži, granule nemůže..:'-(
    Nedávno mě za Brita málem sežraly v jedné diskusi dámy, tak se dívám, že tady mají asi lidi buď míň peněz, menší rozhledy nebo rozum..:-D
    Každopádně takhle velkému psovi bych fakt nevařila.. Je to pak dost drahé a strávíš tím spoustu času. Naši psům dávají vařené, ale to začalo u čivavy a teď už se to neodnaučí, ale oba psi dohromady váží asi jako necelá půlka toho tvého v dospělosti..;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist