IVP a psychické problémy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409920 19.9.2019 8:14

Dobry den, jde o to, ze mam uz dlouhou dobu zavazne psychicke problemy. Do skoly chodit chci, ale je to kvuli tomu vsemu co se mi deje v hlave tezke. Uz jsem premyslela i o individualnim planu. Vse ohledne podani zadosti a tak vim, jestli mi ho povoli nebo ne, zalezi uz na skole. Jde mi o to, ze kvuli tomu mam hrozne “vycitky”. Kvuli tomu, ze nezvladam normalne fungovat. Mam strach, ze muj pripad neni tolik zavazny a ze jsem jen slaboch. Ale potrebuju s tim neco udelat, dal to takhle nepujde. Moc tomu nepridava ani moje rodina, pokazde kdyz jde o me psychicke problemy, vsechny konverzace konci tak, ze z toho vseho nakonec vyjdu jako ten nejvetsi problem doma, ze jen pridelavam starosti, vsichni jsou kvuli me nastvani a krici se atd. Citim se pak kvuli tem mym problemum jeste hur a vubec nemam chut o nich mluvit, s rodinou, kamaradi, ani odborniky, jelikoz to je pro me jako priznat si, ze se mnou fakt spousta veci je spatne a ze jsem ten problem, za coz se unvitr me strasne stydim.. ale zase co jsem cetla od lidi na internetu, ti psali ze prave jim ten ivp pomohl, tak bych to chtela aspon na jedno pololeti treba zkusit a prekonat nechut mluvit s odbornikem, protoze uz vazne chci aby se mi ten stav zlepsil, dal to nejde takhle. Vim ze ivp davaji ze zdravotnich duvodu nebo kvuli sportu a tak, myslite ze je to u me zbytecne a ze je vetsi pravdepodobnost, ze mi ho nepovoli? Kdyby nekdo mel stejne ci podobne zkusenosti, budu nesmirne rada za nazor a radu

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik19.9.2019 9:38

    Pokud chceš ivp a normální výuku opravdu nezvládáš, k psychologovi budeš muset začít chodit, aby ti napsal pro školu doporučení. Jinak si myslím, že ivp neschválí. Když víš, že máš problémy, tak s tím něco dělej. Jak si jinak představuješ, že pak budeš fungovat v normálním životě, až budeš mít po škole. Věř, že v práci je to těžší jak ve škole. Teď tě živí rodiče, ale až se budeš muset postarat sama o sebe, věř, že je to těžší. Seber odvahu a zajdi k psychologovi a začni s tím něco dělat.

  • dina19.9.2019 15:30

    Ivp ti v tomhle nepomůže, věř, že čím více se budeš stranit lidem a kolektivu, tím to bude pro tebe horší. Pokud chceš napiš mi zprávu, nebo si promluv s nějakou kamarádkou, jestli ti dělá problémy mluvit, tak ji to všechno napiš, spadne to z tebe a snad by jsi se mohla cítit o něco lépe. Když vás na ten "problém" bude více, určitě to bude snazší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist