IVF prosím vaše zkušenosti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36197 16.4.2011 19:11

Ahoj holky,
čeká nás IVF - za pár dní jdu na punkci. Ráda bych jen znala vaše zkušenosti, nemám strach snad ze zákroků samotných, které IVF doprovázejí, ale spíše z vývoje embryjek a toho, aby vůbec bylo co transferovat.

Pomaleji se mi vyvíjejí folikuly, tak nevím zda se mám stresovat že budou teda nekvalitní, nebo uklidňovat tím, že je lepší když to nejsou "rychlokvašky".

Prosím o jakékoliv vaše názory, moc děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,
    já ti popíši mou zkušenost a asi tě moc nepotěším, ale ty to můžeš mít úplně jinak. Taky mi pomalu rostli folíci, ale bylo jich tam hodně (mám PCO). Odebrali mi jich 24, ale použitelnejch jich bylo 13. Se spermiemi se jich spojilo 8. Nechávali jsme vkládat 2, ale bohužel z toho bylo chemické těhu, tak že nic. Zbylé embrya nebyla ani vhodná k zamražení.
    Teď mě čeká v červnu 2.pokus a doktorka chce zkusit stimulaci nějakým dlouhým protokolem(více mi vysvětlí při příští konzultaci).
    Tak ti přeji úspěšnější pokus a pokud možno napoprvé.

  • Lucie.S17.4.2011 23:46

    Víš, počkej do punkce. Před punkcí chodíš na UTZ a na kontrolu růstu folíků. Pokud nebudou dostatečně veliké, k punkci by neměli přistoupit a IVF cyklus přerušit a pak znovu. Při punkci ti pak odeberou vajíčka a vyberou ty vhodné a domluví se stebou na dalších postupech. Mně sice folíky rostly normálně, ale zase málo. Nakonec jsem měla jen 3 vajíčka a dvě byla dobrá a i když měl manžel spg. dobré, přesto jsme se domluvili, kvůli takto malému počtu na ICSI a před transférem i na AH. Neměli jsme co kultivovat, tak mi už po 48 hodinách zavedli 2 čtyřbuňěčky...

  • Ahoj, já reagovala zase na léčbu až moc dobře, takže jsem šla na OPU celkem brzo. Doktor mi asi 3 dny před OPU řekl, že jich bude jen tak 4-5. Nakonec bylo 10 vajíček, z toho 7 oplodnili, ale nějak málo se vyvíjeli, tak mi zavedli 2 a na mražení žádné nedoporučili. Se stimulací na 2. pokus jsem začala v neděli, tak jsem zvědavá, kolik jich tam bude tentokrát. Držím pěsti. Jsou to nervíky, každý den volat, kolik jich tam je, ale neboj, určitě nějaká budou :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist