Humanitní obory?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409289 19.10.2019 14:43

Ahoj, vybírám střední školu, někde v plzeňském kraji. Jsem více "humanitní" typ, co se týče studia. Jde a baví mě hlavně Český jazyk, cizí jazyky a velmi ráda pořádám přednášky, referáty- prostě možnost prosadit své nápady atd. Nevíte v jakém oboru bych se s tímhle uplatnila/co by mi šlo? Našla jsem např. Žurnalistiku, ale po delším pátrání jsem zjistila, že je to obor VŠ. Průměr mám 1,24. Taky bych ocenila tipy na školy, se kterými se cestuje do zahraničí- cestování mě hodně baví. Děkuji za odpovědi. :)

  • 01.11.2019 11:53:33 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • candyska19.10.2019 16:01

    Ahoj, co třeba zkusit nějakou hotelovou školu? Nevím jaká je možnost v tvém kraji, ale vím že lidi od nás co šli na hotelovou tak i vyjeli třeba do zahraničí i v rámci praxe. Jinak jestli chceš jít na vysokou nebo studovat žurnalistiku tak je asi nejlepší gympl a pak se rozhodovat. Jinak lidí co baví čeština nebo tak, tak chodili i na pedak, ale to asi jako střední úplně není to co chceš :-D Víc o středních školách moc nevím, jistě existuje více druhů jen je neznam. Jinou ligou jsou samozřejmě soukromé školy, ale ty jsou asi mimo. Myslím že přímo takhle úzce zaměřenou školu asi nenajdeš.

  • buccaneerka219.10.2019 18:32

    Střední určitě gympl. Potom jakýkoliv obor na VŠ. Ono ještě na gymplu možná zjistíš, že ti sedí úplně něco jiného než teď. Já jsem tak šla na gympl s tím, že půjdu na medicínu. V prváku jsem na biologii a chemii pochopila, že to nebude cesta (a to jsem měla na ZŠ průměr 1,0). Nakonec mám vystudovanou češtinu, která mě chytla právě až na gymplu :-)

  • Myslím že na toto téma vkládaš vic dotazů. Nebo se pletu? Nikdo tě tu nezná a nikdo ti nemůže poradit. Co zkusit karierového poradce? Zmapuje schopnosti, dovednosti sladí s aspiracemi a zná síť škol.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist