Hračky, holka 1,5 roku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #259693 23.9.2019 13:27

Ahoj, potřebuju prosím poradit. Máme holčinu, která má necelý rok a půl. Přemýšlím, jak jí obměnit hračky. Tak před dvěma týdny začala sama chodit a od té doby mám pocit, že ji přestal bavit styl hraček, co má. Mám takový pocit, že udělala malý vývojový skok dopředu ve všech směrech:)
Doma máme v podstatě hračky, které má od miminka, takže spoustu chrastítek, "klíčů", leporel, plyšáky, mističky, kostky, krabička na prostrkování tvarů atd.
Jde mi ale o to, že mi přijde, že by potřebovala už něco "víc", nevím, jestli to nepíšu jak neandrtálec a rozumíte mi:)) Už jí asi nestačí jen chodit po pokoji s žužlátkem v ruce.... :-D

Poradíte, kam se dál ubírat s hračkama? Aby to zase nebylo přemrštěné jejímu věku. Když příjdu do hračkárny, je tam toho TOLIK, že mě to ubíjí.. a nemám čas pátrat doslova hodiny v té záplavě všeho....
Co mají rády vaše děti podobného věku? Moc děkuji!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mám sice kluka, ale má rád hodně skládání kostek - duplo, auta, odrážedlo už zkouší, tahá tatru apod. Spíš ho zajímají věci venku a v pohybu, než sedět doma nad něčím. Pamatuju si, ž3 těsně po tom, co začal chodit, pořád hledal hračky s kolečky ( chodítko měl taky) a pořád s nimi trajdal po bytě, dokud se nezasekl o dveře :-)

  • Marcy8923.9.2019 19:56

    Určitě bych pořídila kočárek pro panenky a nějaké odstrkavadlo... Malou - 17 měsíců ještě hodně baví míče - kutálí, hází, kope.. knížky - se zvířátky nebo takové ty "naučné" vlepuje obrázky na suchý zip, apod... Jinak i já budu ráda za jakoukoliv inspiraci od ostatních 😊

  • Taky nám bude rok a půl. Máme velkej míč, malý míčky i ty nafukovací, kde je psáno, že je to až pro děti od 8 let, ale pod dozorem to není taková tragedie. Baví ji i tahat plastovej kočárek s panenkama, s konvicí "jako zalívat" kytky, pořád listuje v knihách, letácích. Nedávno jsme půjčili fixy, ale ještě je na to brzo, protože to má všude, ale baví jí to. Venku je to asi úplně nejlepší, zaběhá si tam. Ještě pouštíme i písničky, tak tancuje, S hračkama si celkově moc nehraje, Spíš má okoukaný, co se děje doma a např. "chodí prát, vytírá hadříkem, nosí koště,..." Pořád přemisťuje věci po bytě.

  • KOukla bych po dřevěných hračkách a skládačky.

  • zoink6.8.2022 12:10

    Ahoj, no jo, to jsou hračky pro miminka ve chvíli, kdy začne chodit a poznávat je to přestane bavit. My pořídili k Vánocům, kdy měla tak ten rok a půl, dětskou kuchyňku a moc ji to bavilo a baví ještě i teď ve 4 letech a velkou radost ji kupodivu udělala i dívčí peněženka https://www.penezenky-ahal.cz/detske-penezenky/ , což koupila babička a mě by to asi nenapadlo, ale pořád tam něco strkala a zabavila se.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist