Housky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #439082 12.3.2022 15:03

Ahojky,všimla jsem si že se tady v poslední době hodně ženy ptají na recepty tak jdu taky pro radu :D mám doma housky,asi 4 dny "staré",nejsou tvrdé ale už ani měkké,uvažovala jsem že bych z nich udělala žemlovku ale manžel to nejí,napadlo mě že bych je i dala zapéct se sýrem a šunkou ale mám strach že ztvrdnou ještě víc,nevíte co s nimi? Dali by se prostě ještě nějak využít ☺️

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik12.3.2022 15:13

    4 housky na žemlovku jsou dost málo. To by jsi musela mít opravdu malý pekáček. A ze starších housek si dělám normálně tousty. Rozříznu, dám máslo, šunku, sýr, trochu kečupu nebo džem z brusinek, přiklopím a dám zapéct do kontaktního grilu a je to jako toust.

  • Zapéct to jako tousty by možná šlo. Ale u nás doma se vždycky starý pečivo (chleba, housky, rohlíky) dělaly ve vajíčku. Housku/rohlík rozpůlit podélně, každou tu půlku dát do rozšlehanýho vajíčka (teď nevím, jestli se to solí) tou rozkrojenou stranou. Pak to dát na pánev na trochu oleje a nechat to opéct a prohřát, aby to bylo teplý, když na to dáš ruku. Pak namazat tu stranu s vajíčkem hořčicí a posypat sýrem. :)

  • Eika12.3.2022 18:57

    Dělávám i ze 4 žemlovek, mám menší pekáček, ale klidně zapéct i na slano, nebo je nakrájím na plátky, pokapu oliváčem a potřu česnekem a je to takové mlsání.

  • Ze 2 housek delavam knedlíky.
    2 housky nakrájené na malé kostičky 1 vejce (z bílku snih), 1 hrnek mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, špetka soli. Testicko dát fo nejlépe sádlem vymazanych 4 hrnků (plnit jen tak 2/3hrnicku) a dát fo hrnce s vodou-vody jen tak 3cm,a vařit 30min pod poklicí.neoddelavat poklicí,unikla by para a knedlíky spadly.

  • stačí je jen třeba 5 minut rozpéct v troubě a budou zase křupavé jako z obchodu

  • mirinka4512114.3.2022 10:23

    Dělala jsem kdysi asi rok a půl v Polsku v praca Poznań. Odpověděla jsem tenkrát na inzerát na webu: https://www.hitpraca.pl/praca/poznan/ . Proč to ale říkám. První půl roku byl dost hladový, takže jsem spotřebovávala všechno, co šlo. Pokud ti zbyly housky, tak bych určitě udělala žemlovku. Uděláš ji i ze čtyřech, jen to nebude porce pro celou rodinu. Nebo to prostě zapeč. Ze starého pečiva je taky navíc fajn strouhanka, ale to ti asi říkat nemusím. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 731 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist