Horečka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378729 28.2.2021 14:12

Ahoj holky, už dva dny ležím s horečkou a ne a ne ji srazit pod 38. Na testy ohledně covidu jdu zítra. Prosím nějaký zaručený recept jak tu horečku snížit? Už jsem vážně vyčerpaná 😩

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Paralen (nebo jakýkoliv lék, co obsahuje paracetamol) a kdyžtak studené zábaly jsou taky řešení (fyzikální ochlazení). Teplota 38 je OK, srážet by se měla, pokud je nad 38, což je myslím váš případ.

  • Střídat po 4 hodinách paralen a ibalgin. Ale jen, když to bude nad těch 38. Do 38 nesrazet, pokud to člověk zvládá.

  • Simea28.2.2021 14:50

    Paralen, hodně pít, vypotit se.

  • Ale horečka 38°C není tak špatná. Tělo takto bojuje s nemocí a není nutné ji srazet za každou cenu do normálních hodnot. Hodně pij , odpočívej.
    Mela jsem v lete horečky 39,5°C a srazit se jí povedlo jen na 38,5 a za hodinu to bylo zpět. Tak jsem to nechala a tělo zabojovalo a ráno jsem byla bez teploty.

  • Paralen, ale nezapomeň, že pro dospělýho zabírá až když si vezmeš 2 najednou ;) Rozhodně nestřídat paralen a ibalgin, to je ta největší blbost. Případně může i třeba panadol, obsahuje stejnou účinnou látku jako paralen. Hodně pij, můžeš si dávat studený obklady. A nechci strašit, ale při covidu mi na horečku/teplotu a bolesti hlavy nezabralo absolutně nic, trpěla jsem víc než měsíc než teploty a bolesti samy ustaly. :( Snad to nebude tvůj případ

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist