Holka nebo kamarádka?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #24673 24.7.2011 12:13

Tak teď "babo raď" :)

Je mi 20. Jemu -říkejme mu Vilém- je 25. Známe se asi 2 roky. Seznámila nás moje sestřenice, dřív spolu chodili, asi 3/4 roku. Ale Vilém se s mojí sestřenicí rozešel, ptž neměli společné zájmy a že byla málo sportovně založená. Asi po roce se začal víc zajímat o mě.
Potkávali jsme se na plesech, kde mě bral tančit, "na panáka", věnoval se mi. Občas jsme si psali, někdy z jeho iniciativy, někdy z mojí.
Nejdřív mi to bylo proti srsti, že o mě má vůbec zájem, ptž chodil se sestřenicí - to je přece rodina!!, ale na pár akcích nás začala dávat dohromady právě ona. (Sestřenice má už pár let jiného přítele). Tak mi to později ani tak divné nepřišlo, ptž jí to nevadilo.
Na jedné akci, kde jsme byli my i moje sestřenice a její přítel, se to nějak zlomilo. Celý večer jsme tam byli jako pár. Chovali jsme se k sobě jako kdybychom spolu chodili už jakou dobu. Ale ve vší počestnosti, žádná vášnivá líbačka ani nic podobného. Za dva dny mi napsal, že mě nechce ublížit teď ani později, ale že má asi pořád rád svoji bývalou-sestřenice. Že jsme si večer krásně užili a že zůstaneme přáteli.

Oba jsme studovali tento semestr v Brně - já byla v prváku a nikoho jsem tam moc neznala. Tak mě vzal k nim do "party" na squash. Měsíc a půl jsme se vídali "každý druhý den".Chodili na squash, procházeli se po všech možných koutech Brna, chodili na obědy, do kina.. Opravdu "vřelý přátelský vztah". Pak přišlo zkouškový, takže jsem se spíš učila, abych to zvládla a on dělal státnice, takže měl taky plné ruce práce. Proto jsme se asi měsíc neviděli.

Jinak se chová jako neuvěřitelý gentleman. Otevírá mi každé dveře, okolo kterých projdeme, ani dovnitř jít nemusíme - trocha nadsázky samozřejmě :D nosí mi věci, abych se s tím netahala, je neuvěřitelně pozorný..

Kdysi jsem se zmínila, že bych chtěla jít na ignis brunensis (nebo jak to je) v Brně, až budu mít po zkouškách a že tam půjdu, ikdybych tam měla jít sama. Dva měsíce na to mě tam pozval. Já ale měla nějakou chřipku, tak jsem zůstala doma. Před 14 dny mě zval, abych jela s jejich partou na týden pod stan. V tý partě jsou 4 kluci+3holky = 3páry a on řekl abych s nima jela. Říkal "no romantika jako kráva :D, tak pojeď". To jsem ale nemohla, ptž jsem byla zrovna ve Švýcarsku. Škoda.
Tak jsem ho na oplátku pozvala do kina, na film, který jsem chtěla vidět já :D On řekl, že ten film už viděl, ale že je pěknej, takže se mnou půjde rád. Navíc mě k tomu pozval na skleničku. Tak jsme šli.

Máme toho hodně společného. Oba jsem katolíci, máme rádi architekturu a design, o tom si vydržíme povídat hodiny, oba sportujeme, někdy spolu, jindy zvlášť, je toho víc, až moc. Máme pár společných známých (pocházíme ze stejných končin), ti se mně (nevím jeslti i jeho) ptají, "co spolu vy dva máte?" - nemáme spolu nic, ale to "nic" vidí i naš okolí.
Podle mých "měřítek" odpovídá takovýmu klukovi, kterýho bych na vážno chtěla.

A teď má navíc nastoupit do svý nový, první práce. V PRAZE. A já dál studuju v Brně. Nadšenej z Prahy nebyl ani on, ale v Brně nic nesehnal. Takže se nebudem vídat tak často jako dřív. Na víkendy ale domů jezdíme oba.

Tak ale nevím, jestli mě bere jako kamarádku, se kterou má společné zájmy nebo jako holku, o kterou má zájem.
Už se to tak táhne cca 3/4 roku. Nevím, jestli vůbec nemá zájem, nebo je jen nesmělej nebo se bojí k něčemu přikročit po tom, co mi tenkrát řekl "tu věc".
(info: jinou holku "během tohoto příběhu" neměl)

Co si o tom myslíte??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • především o všem rozhoduje láska...což je zapeklitá věc :). nechala bych to plynout, pokud ti to nijak nevadí. pokud ho miluješ, pak není co řešit. Promluvila bych s ním o tom, on může být jen zmatený. Rozhodně je třeba respektovat vás oba. Myslím si, že se situace vyřeší v nejlepším pro vás oba. Pokud budete spolu i pokud ne. Takovej je život. Snad mi rozumíš. Fandím Ti!!!

  • Verousek8924.7.2011 13:51

    Mně to spíš připadá, že ti nechce ublížit. Našel si práci v Praze a nechce se vázat, když ty jsi v Brně, abyste dálkou netrpěli oba. Je těžké se rozhodnout, když máš skvělého kamaráda, tak je velmi pravděpodobné, že kdybyste spolu začali chodit, že už by z vás nikdy tak skvělí kamarádi nebyli... Nejlepší by bylo samozřejmě si o tom otevřeně promluvit, abyste si to vyjasnili, jak to každý z vás vidí :) Já měla v životě taky skvělého kamaráda, trávili jsme spolu spousty času, pořád spolu klábosili na internetu (třeba i do 4 do rána), byl k mně hrozně vstřícný, pomáhal mi, atd. .. ale já bych si nikdy toto kamarádství nenechala pokazit chozením. Hodně štěstí.

  • Simea24.7.2011 12:43

    Co si s nim o tom promluvit?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist