Holení v šestinedělí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52920 20.2.2012 19:32

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat. Jsem po porodu a chtěla bych se tam dole oholit, ale nevím jestli můžu, když jsem sešitá. Zatím jsem neměla odvahu se podívat jak to tam vypadá. A ještě jsem se chtěla zeptat jestli je normální, že mě bolí kosti tam dole? Nebo cítím takovej zvláštní tlak. Jsem prvorodička tak je to pro mě nové. Děkuji Vám předem za reakce.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky to že cítíš dole kosti je normální :-) Aspoň tak mě to všichni po porodu říkali. Mě bolela stydká kost a kyčle ještě snad 14dní po porodu, vracelo se vše do původní pozice. Jinak taky sem neměla odvahu se mrknout, podívala jsem se až po šestinedělí a to i poprvé oholila.

  • Zatím bych se na tvém místě neholila. Já si oholila vždy jenom vršek :o) Klasické vyholení jsem obnovila až po kontrole na konci šestinedělí, kdy jsem věděla, že mám zahojené šití a že jsou stehy pryč. Ty bolesti jsou normální, také mě bolelo snad úplně všechno. Pokud to nepřekročí nějakou únosnou hranici a bolest bude pomalu odeznívat, je to v pohodě :o)

  • Já se podívala do zrcátka už po dvou týdnech, jelikož se mi rána rozšklebila a krvácela. Navíc jsem tam měla kvůli drenu jeden steh nevstřebatelný, a ten mi tam zapomněli a hnisalo mi to.
    Byl mi doporučen na ten nástřih HEMAGEL. Výborně mi pomohl, to rozšklebené se mi zacelilo a jizvu mám prý pěknou. Dnes mi končí šestinedělí a byla jsem na prohlídce.
    Vůbec se neboj podívat. mě se osvědčilo se radši podívat, zjistit "rozsah škod" :-) a o to víc o sebe pečovat. Holila jsem se opatrně po 4 týdnech, v okolí nástřihu opatrně, dnes ráno přesně po 6 týdnech už normálně před prohlídkou.
    Kosti mě bolí taky, ty za močovou trubicí, asi jak miminko procházelo, tak se to tam nějak pohmoždilo, roztáhlo, občas to trochu pobolívá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 554 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist