Hojení popáleniny

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24703 6.8.2018 13:29

Milé womenky,před 14 dny se mi povedla fajn věc:(
Zakopla jsem o práh a popálila si nohu o žehličku na vlasy, která ležela na zemi.
10 dní jsem jezdila na převazy, ve čtvrtek mi obvaz sundali. Lékař mi doporučil ránu stříkat panthenolem, což jsem dělala.
Máte nějaké rady, tipy aby se mi rána co nejdřívě zahojila? Je to tak cca 5 cm dlouhá rána, kterou už nemám ničím přikrytou,aby to se to začalo hojit. Teď o víkendu mě čeká dovolená.

Děkuji za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Take dobre je veprove sadlo. Po operaci jsem si tim mazala jizvu a velmi pekne a rychle se zahojilam

  • Asi moc neporadím, ale zvlastni zkusenosti, když jsem se oparila tak nechat dýchat, málo machat, nevystavovat primemu slunci. Akorát ja jsem ještě chodila na strhavani seskvarene kůže a pak jsem mazala antibiotickou masti. Přeji ať je to brzy zahojene :-)

  • Četla jsem nedávno na návodu gelu "dubová kůra" že krom na hemoroidy se používá i na popáleniny a na drobné rány na kůži. Možná bys to mohla zkusit - případně se zeptej v lékárně jestli ti na to něco doporučí.:)
    Ještě bych to možná mazala něčím mastným jako vazelína, aby se brzy sloupnul strup.

  • Hemagel! Nejlepsi na hojeni vseho! Sice pidi tubicka malinkata asi 5 gramu stoji 2 kilca, ale fakt luxus!

  • Vyborna vec na popaleniny je gel aloe vera....

  • Daskova4420.12.2021 11:40

    Nevím, jestli jsem nešika, ale prostě strašně často se spálím o troubu. Vždy jsem to nechala být, než se to zahojí… Teď jsem se však spálila opravdu škaredě, když jsem vytahovala plech s chlebem z trouby a doslova jsem si přitiskla ruku k horní rozpálené spirále. Hodně jsem se spálila a nevypadá to moc pěkně. Vím, že už je asi pozdě to nějak řešit, ale existuje nějaká rychlá první pomoc při spálenině?

  • Když se spálíte, tak je dobré místo chladit pod vlažnou vodou, nikoliv pod ledovou. Nebo taky můžete vytáhnout něco zmrzlého z mrazáku, dát to do utěrky a místo chladit. Nejste v tom sama, asi každý, kdo se aktivně pohybuje v kuchyni, se čas od času o něco spálí… Já mám na to doma sprej, který při popálení pak používám k ochraně místa, aby se do něj nedostala infekce. Lépe se to potom hojí, mám to vyzkoušené...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist