Hnízdečko a zavinovačka pro novorozence

Otázku položila: Anonymní uživatelka #322811 15.8.2017 22:03

Ahoj, máte některá pro miminko hnízdečko a zavinovačku ? Chci se zeptat, jak často a kde všude míváte mimčo v zavinovačce ? A co se týče hnízdečka, tak přemýšlím, jestli dát mimčo do hnízdečka a s hnízdečkem jeste do postýlky... A nebo do zavinovačky a jeste do hnízdečka a pak do postýlky... ?? Premyslim tak kvůli zádičkům, aby si je malá nezničila. Jak to děláte vy ? Díky moc.

  • 16.08.2017 18:07:38 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moc dotaz nechápu, nevím... měla jsem pouze zavinovačku a hnízdečko si stále nedovedu představit. Protože mimi nemá první tři měsíce vlastní termoregulaci těla, stačilo mi u syna mít jen zavinovačku, dětskou bavlněnou deku, plyšovou deku a k tomu ještě mikroplyš, kdyby byla úplná zima. narodil se dřív a i v květnu jsem ho kolikrát musela zabalit do tří dek, aby mu bylo akorát teplo. Hnízdečko mi přijde nepraktické v tom, že je tam mimčo jakoby natěsno, aby imitovalo tu maminčinu pohodu, ale pokud bude pořeba přibalit, protože nevěřím, že ho jen hnízdo zahřeje, tak se tam potom mímo nevejde.

  • Letní dítě a zavinku první měsíc, ale spíš lehce přikrýt, byly horka. Hnízdo nemám a u případného druhého ho taky nechci, po zkušenostech mi to přijde zbytečné. Ale pokud se ti to líbí, pořiď si ho. To hnízdo bych asi do postýlky nedala, spíš třeba na gauč, na postel...přece když je dítě v postýlce, stačí ho přikrýt nebo dát do zavinky. Ale záleží na tobě, nejde říct co je špatně a co dobře, každénu dítěti a mamince vyhovuje něco jiného :-)

  • terryk16.8.2017 6:58

    My meli zavinovacku první cca měsíc, malá v ní byla 14 dní prakticky nonstop krom přebalování, koupání, kojení a chvilky tréninku. Jo, a v kočáru ji samo neměla, pac byla zima, takže byla ve fusaku. Prvních 14 dní nebo měsíc k tomu spala v hnízdečku v postýlce, to hnízdečko fungovalo jako polohovací válečky. Pak už se v něm ale začala dost mlít, takže hnízdečko putovalo do skříně.

  • Ahoj, tak my to děláme s malou (5 měsíců) takto. Prvních cca 14 dní byla v zavinovačce v hnízdečku přikrytá dekou. Dobře se mi v tom hnízdečku natáčela ze strany na stranu, aby neměla oleženou jednu část hlavičky. A když jsem si ji potřebovala podat do postele, neměla jsem strach, že mi někam spadne nebo že jí zalehnu. Tak po 3 týdnech se jí ale v zavinovačce přestalo líbit a když jsem ji zabalila, hrozně plakala, takže pak spala v hnízdečku zakrytá peřinou. Přijde mi, že hnízdečko udržuje dost teplo, takže jsem neměla starch, že ji bude zima. No a postupem času jsme se dopracovali k tomu, že spí v hnízdečku na bříšku a jednu nohu a jednu ruku má hozenou přes tu vycpanou krajní část. A je jedno, jak ji tam uložíme, do pěti minut se přetočí a spí takto. Hnízdečko jsem si šila sama, takže je trochu prostornější a není tak vysoké. Ale za nic bych to nevyměnila. Je to fakt bezva, obzvlášť když si v půlce noci po kojení malou nechávám u nás v posteli.

  • sisterrys16.8.2017 10:06

    Měla jsem jarní dítě (květen) a zavinovačku jsem moc nevyužila. Malý neměl rád zavázané ručičky, od malička je měl nahoře (jednu i při porodu). Přikrývala jsem peřinkou (dostala jsem několik různě silných, takže jsem vybírala podle počasí). Zavinovačku jsem používala hlavně na chování pro návštěvy. Lepší je klasická zavazovací zavinovačka (viděla jsem, že holky teď šijou tento druh z barevných látek, ladících k hnízdečku) než rychlo zavinovačka. Tu mimčo rychle rozkope. Zavinovačku jsem dávala, když bylo chladněji a ještě překryla dečkou. Hnízdečko jsem neměla, ale na druhé plánuji. Pokud bude mít mimčo rádo zavinování, tak ho budu do něj dávat i se zavinovačkou. Pokládat ho budu podle potřeby do postýlky, nebo na gauč. Do určitého věku by se nemělo z hnízdečka překulit a mělo by být na tom gauči v bezpečí. Hnízdečko plánuji pořídit větší, aby nějakou dobu vydrželo.

  • sono216.8.2017 14:54

    Nemala som jedno ani druhé a malá spala buď na boku alebo od druhého týždňa na bruchu.

  • Nechala jsem si udělat nádherné hnízdečko šité na zakázku od https://www.valeryhandmade.cz/hnizdecko-romantic/ , které má vyjímatelnou svrchní podložku pro snadní praní. Celkově jsem s ním byla velice spokojená, přestože jsem ze začátku přemýšlela, jestli do hnízdečka vůbec půjdu. Nakonec bych si to bez něj nedokázala představit, protože v něm miminko může bezpečně spinkat. Používají k výrobě jen certifikované materiály vhodné pro použití na miminka.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 481 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist