Hledání práce

Otázku položila: Verousek89 23.10.2011 17:32

Holky, jsem bezradná. Právě jsem dodělala bakaláře a sháním si práci. Nemám žádnou praxi (když nepočítám 3 týdny ze školy, kde jsem se stejně nic nenaučila), práci hledám už několik měsíců a absolutně nic :( Už jsem poslala tolik životopisů, že už si to ani vše nepamatuju a práce v nedohlednu. Mám ekonomický obor, což je mi samozřejmě jasné, že to je jeden z nejhorších oborů, protože takových lidí je všude spousta, jenže když jsem po základce hledala střední školu, chtěla jsem na cukráře, ale máma mi řekla, že mě tam nepustí, že si musím vybrat obor s maturitou a jiná možnost tudíž nebyla (na gympl, zdravku, stavebku a průmyslovku jsem nechtěla a jiný školy na výběr už nebyly). Nemáte nějakou radu, jak si práci najít? Předem říkám, že známé nikde nemám. Byla jsem na jednom pohovoru, který nakonec nedopadl.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko23.10.2011 18:04

    Je to takový výstřel do tmy, ale když už máš to Bc., neuvažovala jsi nad doděláním si VŠ komplet? Mně totiž přijde, že tady se - až na pár oborů - s bakalářem neumí moc zacházet. Máš vzdělání sice vyšší než někdo s maturitou, ale zároveň Tě nelze zařadit tam, kam se řadí hotoví Ing. nebo Mgr. Zkrátka jsi někde napůl cesty a pro zaměstnavatele je nevýhodné platit Ti titul navíc, kdybys dělala pouze práci, kterou lze dělat s maturitou a práci pro Ing. či Mgr. Ti svěřit nemohou. V západních zemích je situace jiná, tam je právě hodně lidí Bc. a do konce dotáhne VŠ studium méně lidí než tady, takže se tam na Bc. taky pohlíží jinak.

  • ja mam ten samy problem,jsme v kraji kde prace skoro neni a na ÚP jsem 2,5 roku,nechci strasit a to jsem byla na tolika pohovorech a poslala jsem tolik zivotopisu ze uz to ani nespocitam a porad nic.kdybych tehdy sla na ucnak,uz jsem mohla byt davno v praci,prijde mi,ze lide s nizsim vzdelanim maji daleko lepsi uplatneni nez ti vystudovani s maturitou,DiSem,ci Bc.atd.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist