Histaminova intolerance?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #258842 12.1.2020 2:40

Ahoj holky, uz tak pul roku pozoruji, ze mi po požití alkoholu neni dobre, nemusim se ani opít, stačí opravdu malo a za chvilu sedim na zachode... jine priznaky nemam... Nesetkala jste se s tim nektera? Mam navštívit svého lekare a nebo rovnou se objednat na alergologii? Mam docela strach aby to nebyla nejaka horsi nemoc co se týká strev atd.. dekuju za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk12.1.2020 7:30

    Já to mám v podobné míře taky. Jakmile vypiju víc než decku vína či malý pivo za večer, začne mi to buď ihned skákat z krku nebo mám druhý den kocovinu, bolest hlavy či průjem. Popravdě jsem to zatím nijak neresila, neb se to týká jen alkoholu a ten člověk pít nemusí, že. Nicméně můj brácha měl svého času podobný problém a byl s tím u lékaře. Tehdy mu praktická doktorka řekla, ať prostě nechlasta :-D takže možná postačí tohle než lítat po doktorech :-)

  • Teď jsem byla na alergologii s tím, že po požití alkoholu se mi dělají červené skvrny na obličeji, které bolí a hrozně pálí. Přesně jako když pohladím psa nebo koně, na které mám alergii. Doktorka mi řekla, že alergie na alkohol neexistuje, že se mám ale alkoholu vyhýbat. Stávalo se, že jsem po troše alkoholu cítila bolest někde v boku, ráno mi bylo špatně, jako kdybych se opila do němoty... Dál už jsem s tím teda nechodila, jen se opravdu alkoholu vyhýbám

  • Alergie na alkohol neexistuje. Svým způsobem je alkohol vlastně pro tělo jed, nedokáže se s ním často vypořádat. Proto pak je ta kocovina, zvracení apod. Já třeba mám čerstvě zjištěnou alergii na pšeničnou a žitnou mouku, jiný mi netestovali. Oves mi třeba nevadí. Ale dala jsem si kroupy, který jsou z ječmene a další den opět průjem (u mě se ta alergie projevuje hlavně průjmem). No, v pátek jsem měla 2 piva a už v noci mě bolely střeva, takže očividně ječmen nemůžu. Takže záleží, jestli to máš po každým alkoholu nebo jenom po nějakým. Táta má třeba alergii na většinu červených vín, pravděpodobně je to přidávanou chemií.

  • 66688813.1.2023 22:34

    Také jsem měla žaludeční problémy, navštěvovala jsem různé doktory od gastroenterologie po alergologii a nikde mi nic nezjistili. Jen mně bylo neustále zle a nikdo nevěděl z čeho. Kamarádka mi nakonec doporučila ať vyzkouším doplňky stravy při histaminové intoleranci a ono to zabralo. Zkuste kouknout na tento web https://zivotavyziva.cz/histaminova-intolerance/ , mají tu různé druhy a doporučení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist