Hexa - je tu někdo, kdo odmítl očkování?

Otázku položila: buccaneerka2 9.2.2018 23:16

Pokládám otázku, abyste mohly případně reagovat anonymně. Je tu nějaká maminka, která odmítla hexavakcínu? Dostali jste pokutu? Dočetla jsem se, že ačkoliv očkování je povinné, není povinná ta očkovací látka, může se použít jiná, na kterou si však rodiče musejí doplatit (samozřejmě musí být v ČR registrovaná). Máte s tím někdo zkušenost? Neočkovali jste jinými látkami třeba postupně, jako to bylo za nás?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ne, postupne ne. Cim vic vakcin, tim vic adjuvantu se dostane do tela (hlinitych soli) . Pak je to vetsi zatez pro CNS. Dle meho laickeho nazoru, cim min vakcin, tim lepe. Povinna ockovani nechavam ockovat. Dokonce i nejaka nepovinna.

  • Syn je očkován hexou dle kalendáře, tedy hned ve dvou, třech, čtyřech měsících a booster v roce, to stejné nepovinný prevenar. MMR(živá vakcína priorix na spalničky, příušnice, zarděnky) dostane na jaře kvůli školce. Podruhé už tak malé dítě očkovat nebudu. Myslím, že i když nemá naštěstí trvalé následky, tak vždy po tom očkování kromě teplot i nespavost, já blbá mu dala i dvě zaráz(s tím prevenarem) po třetí hexe i po tom boostru měl kvasinkovou infekci na ruce a dlouho jsme ae z toho zbavovali. Podruhé to chci jinak. Povinné dám. Jako můžeš doktorce podepsat odklad, fakt záleží na doktorovi, někdo s tím má větší problém, někdo to akceptuje. Ted stačí 2+1, ale dám to až v 6, 10 a třeba 18m. Ted od nového roku je pak problém s MMR - musí být do 18m naočkován. Dám zase nejdříve ve 2,5 letech před školkou. Také je důležité, aby bylo dítě i jeho rodiče zdravé a v psychické pohodě. Nejsem vyloženě odpůrce očkování, ale očkování s rozumem. Na FB je skupina Informované očkování a může se hodit. Většina maminek tam očkuje, jen teda třeba později. Postih za neočko nehrozí, ale dítě ti nevezmou do školky (až v 5letech). A na tom FB někdy číst příspěvky je teda šílený...jako reakce pediatrů. Maminka třeba řekne, že chce očkovat až v půl roce, ne ve dvou měsících. Pediatr a zvlášť sestry kolokrát vyhrožují, že dítě zemře na černý kašel, že musí podepsat negativní reverz...a přitom jde jen o odklad. Pokud to takhle budeš chtít to očko řešit, najdi si pediatru, která nemá s odkladem problém :-)

  • Hexa vakcínu sem odmítla, očkovat sem nechala Pediacel, první dávku v 5,5 měsících ve schématu 2+1. Tu žloutenku B sem naopak nechtěla. Uvedené příklady transfuze-krev je kontrolována, injekční stříkačky s jehlou-virus nepřežije tak dlouho na vzduchu a kontroluju kam s dítětem jdu, nehraje si venku samo. Takže B mi připadalo zbytečné, navíc i nebyla hepatitida B odborníky do očkovacího schématu kojence doporučována a stejně mi tam dali.

  • My mame ockovaci schema 2+1 prvni ockovani bylo ve 4 mesicis a druhy ockovani po 2mesicich od prvniho podani a ted jdeme uz jen na preockovani nekdy kolem roka.. jinam mi mame uz tu hexacimu a to prvni ockovani probehlo jeste v roce 2017 ... reakce zadna jen o stupen zvysena teplota.. to povinny ockovani jsem nemela v planu odmitnout ale co se tyce spalnicek a zardenek ano tak jsem chtela pockat a odlozit na dobu nekdy kolem 2 let nez pujde pak do skolky ale jelikoz je ted nova hranice myslim prvni vakcina do 18m :-/ jeste to proberu s pediatrem ale driv jak 18m to nenecham dat ... nepovinny ockovani davame tuberu a pneumokoka :-)

  • petulinkaa1310.2.2018 13:28

    Dcera 5 let kompletne neockovana.Daval se hodne Pediacel misto hexy a zloutenka se doockovavala zvlast a dyl.Pediacel je nedostupny a asi uz nebude,na FB skupinkach je o tom psane vzdy dost s nejcerstvejsimi informacemi.Jinak ja podepsala revers a v 1,5 roce dceri kdyz melo prijit na MMR jsem prinesla svuj revers.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist