Hemeroidy?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #136765 20.11.2013 19:15

Mám takový problém vždy když jdu na WC na velkou tak mě při tom řeže a na papíře jdou občas vidět kapky krve. Je možné aby to byly hemeroidy? Je mi 16. Nevím co s tím jestli jít k lékaři nebo zkusit počkat, trvá to už přes týden

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • K lékaři! Hemoroidy samy nezmizí. Pokud možno, rovnou k proktologovi, je to odborník, on ti řekne, jak na tom jsi, pokud jsou to opravdu hemoroidy, tak je opravdu odstraní hned v začátku, kdy to jde bez řezání, bez bolesti, bez hospitalizace a dlouhé rekonvalescence. Přečti si o tom třeba na onclinic.cz, to je soukromá klinika a něco málo se tam platí, ale za tu pohodu to stojí; nevím, zda státní nemocnice dělají totéž nebo jen řežou, ale vždy máš možnost se rozhodnout, odmítnout, změnit lékaře.

  • Samozřejmě nejlépe to posoudí lékař, na druhé straně si myslím, že jsi spíš jen poranila, třeba jsi snědla něco tvrdšího, špatně rozkousala a je možné, že při tlačení jsi zabrala moc a poranila ses, bylo by dobré se ted snažit o co nejměkčí stolici, to znamená jíst věci, které tomu napomáhají. Hodně vlákniny - ovoce zeleniny, hodně pít a snažit se moc netlačit resp.ne za každou cenu. Osobně si myslim, že se o hemeroidy nejedná, já s nima měla potíže a řešila jsem to s lékaři a něco už o tom po vlastních zkušenostech vim. Být tebou koupim si nějakou mast nebo čípky v lékárně, je jich celá řada, čípky si ale dávej jen na noc, věřím, že ti budou stačit tak dva čípky a budeš mít klid ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 543 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist