Hádka s přítelem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37913 21.2.2013 21:01

Ahoj, chtěla bych se vás zeptat, co si o tom myslíte...
Přítel má dneska narozeniny, ale on nesnáší, když se mu dávaj dárky, vlastně o těch jeho narozeninách nikdo neví. Tak sem se smířila s tím, že mu hold nic nedám, protože když sem mu před rokem dala dárek, tak jsme se skoro rozešli. Tak sem za nim aspoň chtela přijet (bydlíme každý na druhym konci Prahy), přišlo mi blbý, prostě to ignorovat (navíc o vánocich byl nakonec rád, za to, co jsem mu dala, tak sem myslela, že nebude tolik proti). Tak jsem si zjistila od kamaráda kdy jdou dneska do posilovny a přijela jsem tam, když končili. Čekala jsem tam na mrazu půl hodiny. Mezitím ten kamarád odešel, ale mě si nevšiml, a přítel šel asi až po čtvrt hodině. No a když jsem ho doběhla, tak se úplně naštval, co tam dělám, skoro na mě křičel. (prý se i domluvil s tim kamarádem, že kdybych tam byla, tak ze mi má říct, že tam přítel nepřišel) . A že prý jsem úplně nechápavá, že mě nechce ani vidět, že jsem jezdit neměla, a říkal hodně ošklivých věci, který mě dost ranily. No dojeli jsme metrem jednu stanici, tam jsme vystoupili a že prý mám jít na autobus domů, ahoj. No tak jsem šla, už mě to vážně štvalo. Tam jsem čekala další dobu, než přijede autobus, úplně zmrzlá. No na další stanici nastoupil přítel, s růží, ajel se mnou az ke mně domů.
Jenže mně to stejně pořád štve. Vždycky, když s emu něco jen trochu nelíbí, tak vybuchne, řekne spoustu hnusnejch věcí a až potom, co každej odjedeme domů, úplně přehodí a jde si mě udobřovat. Já jsem vždycky ta chápavá, pořád za ním chodím, když se pohádáme, trpělivě čekám, než se vzpamatuje. Ale dneska mě to vážně dostalo. Dokonce jsem přemýšlela o rozchodu, jenže neví,m co bych bez něj dělala.
Moc by mě zajímal také názor někoho jinýho... :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • promin, ale kolik vam je???? to mi prijde hodne ubohy ..... se ti divim, ze s nim jeste jsi? teda pokud nemate nejaky soukromy ostrov, kde neni jiny chlap :-) podle me te ceka mnohem vice problemu a vaznejsich, takze dobra rada: rychle pryč!! a pokud jsi chytra holka, dej si 14 dni pauzu a ptoom vyraz s holakama se pobavit ... a pokud ti bud enekdo radit, ze se to zmeni, nebo podoben bludy, tak věz, že nezmeni a pridaji se postupne takove veci, ze uz to bude zacarovany kruh a bude moc tezke odejit :-( a nenechej si hrat na city, to tihle tipci umi moc dobre!!

  • venysek21.2.2013 21:26

    No , muzes si s nim zkusit promluvit na tema sebeovladani a primerene reakce a pokud na sobe zacne v tomhle smeru opravdu makat, tak to bude treba dobry. Ja jsem mela kdysi pritele, ktery me pouzival jako hromosvod a xkrat jsme o tom mluvili a vysvetlovala jsem mu, ze takhle ne a stejne jsme se rozesli. Lide sd muzou zmenit, ale nevim, jestli zrovna v tech vyraznych povahovych rysech. A porad poslouchat slovo "promin" se taky porad neda..

  • Také mi příjde, že by sis zasloužila lepšího. Přeji ti hodně síly a odvahy to změnit k lepšímu.
    ;-)

  • myslím, že přítel se choval hrozně. růže pak byla určitě krásná, ale omluvil se aspoň za to chování? asi se neumí ovládat. co poradit fakt nevím, asi na tom nějak společně pracovat...

  • něco podobného jsem dnes řešila já se svým přítelem. Napsala jsem mu, že se omlouvám, ale že jsem dnes hodně unavená (péčí o svého nemocného syna) a že si chci jít dnes brzy lehnout, tak ať po práci k nám nejezdí. Myšleno to bylo tak, že malého si vezme babi s dědou a já půjdu dospávat, protože už opravdu melu z posledního. To co se tím strhlo byl masakr, přítel mi vypisoval, potom volal, že mám někoho jiného s kým chci jít na kafe nebo u něj přespat a že on mi v cestě stát nebude. Potom mi volal, že stejně přijede a i když jsem mu opakovaně řekla, že musí respektovat to oč jsme ho žádala, stál si na svém, že stejně přijede. Na to jsem mu řekla, že je mi to jedno, ale že ho k nám domů nepustím, že budu spát. Stejně přijel, ještě na mě naštvaný a vytočil se, když jsem mu zopakovala, že jdu zpět do postele a k nám domů ho nepustím. O víkendu s ním na toto téma budu mít hluboký rozhovor a mám sto chutí to s ním i skončit. Pugét mě tak u něj nejspíš bude čekat taky, ale takhle to dál nejde.
    Takže anstolím buď jasná pravidla, kdy k nám může na návštěvu nebo končím, nehodlám poslouchat jeho výčitky, že jsem si dovolila jeden den ho poprosit, aby mě nechal vyspat.
    To, že jsem psychicky vyčerpaná mu opakuji už několik týdnů, malý má teď těžké období, mě se taky vše hroutí a potřebuji fungovat, takže spánek je to jediné, čím čerpán sílu. Sám se mi klidně celý víkend neozve a ani mi nezvedne telefon, když mu opakovaně volám a vysvětlení mi k tomu žádné nedá, já bych ale měla hlásit všechno. Jen mě těmito činy odrazuje od toho, abych s ním počítala do budoucna.

  • Tak já nevím, myslím že přítel je cholerik nebo se prostě neumí ovládat. Ale můžu ti říct, že pokud na tom nebude pracovat, tak samo se to nezlepší, spíš naopak. Máš dvě možnosti: 1. Domluvit mu, aby začal na sobě pracovat a chodil k psychologovi, ten by ho naučil jak krotit nálady a svůj temperament. 2. Rozejít se s ním. Asi to nebudeš chtít slyšet, ale jste oba ještě mladí a moc takových vztahů nevydrží, takže je jistá pravděpodobnost, že by jste se stejně rozešli. A myslím, že je lepší dřív než dýl. Držím ti palce, aby ses rozhodla správně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist