HPV viry

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33779 13.7.2011 9:08

Holky, co to vlastně je HPV viry???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl13.7.2011 9:18

    citují z jednoho článku + odkaz http://hpv-herpes-virus.webpark.cz/ snad to bude stačit, tam je to přesnějí popsané, než jak bych to třeba popsala.

    Lidský papillomavirus (HPV) je běžně se vyskytující virus, který může u některých osob způsobovat vážné zdravotní problémy.

    Možná toho o HPV příliš mnoho nevíte, ale měla byste se snažit dozvědět vše co můžete.Tento virus by mohl vážně ohrozit vaše zdraví, nyní i v budoucnu. Existuje více než 100 různých typů HPV a přibližně 30–40 z nich postihuje oblast genitálií.

    U většiny žen a dívek virus spontánně vymizí. Pokud ne, může vést infekce virem ke vzniku rakoviny děložního čípku, předrakovinným lézím nebo genitálním bradavicím – záleží na tom, o který typ HPV se jedná. HPV infekce jsou ve většině případů přechodné a časem se jich žena samovolně zbaví pomocí vlastní imunity. Skutečnost, že se někdo nakazí HPV, ještě neznamená, že nutně musí onemocnět rakovinou děložního čípku. Jen v malém procentu případů, pokud infekce přetrvává a je tvořena vysoce rizikovými typy HPV, může dojít ke vzniku přednádorových změn. Ty mohou vyústit až do rakoviny děložního čípku.

    Existují 4 typy, na které by si ženy a dívky měly dávat obzvláště pozor.

    * HPV typu 16 a 18 způsobují přibližně 70 % případů rakoviny děložního čípku.
    * HPV typu 6 a 11 způsobují přibližně 90 % případů genitálních bradavic.

    HPV 30–40 genitálních typů Typy 16, 18 Typy 6, 11 Způsobují přibližně 70 % případů rakoviny děložního čípku. Způsobují přibližně 90 % případů genitálních bradavic.

    HPV se může nakazit každý, jak muži, tak ženy. A vzhledem k tomu, že se infekce neprojevuje žádnými příznaky či symptomy, mnoho lidí netuší, že HPV virus mají nebo ho přenášejí dál.

  • Tak tohle co tady pisete musim vyvratit. Pred 4LETY JSEM byla na operaci delozniho cipku, protoze jsem chytla viry HPV, upozornuju, ze nikdy jsem nebyla promiskuitni, ve 40 letech jsem mela dv adlouhodobe partnery. Asi 4 ROKY SE MI TY VIRY STALE MNOZILY, AZ JSEM DOSPELA DO PREDRAKOVINOVEHO STAVU A MUSELA JSEM NA TU OPERACI. oD TE DOBY JSEM UZ NIKDY TEN VIRUS NEMELA UPLNE MI ZMIZEL Z TELA, MELA JSEM POUZE PROTILATKY, KTERE PO case taky zmizi. V tela mi nezustalo vubec nic, 2 krat rocn edelan especialni stery plus krevni testy. Takze nebojt ese, kdyz ten virus chytit enemusi vam po nem v tele zustat ani pamatky a taky neplati, ze kdyz jednou to nespalite, z epodruh ekdyz to chytnete treb aznova, to opet nemuzete spalit, klidne jo, opravdu zavisi pouze na imunite

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist