Gynekologie

Otázku položila: Anonymní uživatelka #420540 3.8.2019 21:36

ahojky chtěla bych se zeptá jestli mužů jít na poprvé na gynekologi bez doprovodu rodičů ještě jsem tam nebyla tak nevím jak to chodí??
A jestli někdo nemá dobrou ginekoložku v Brně budu rada za doporučení.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Chodím do sanatroia Helios k MUDr. Kováčové. Je milá, mluví slovensky a je moc příjemná a celkem mladá, tedy pro Tebe to tak asi nebude. Ale je z těch mladších.

  • No myslím že tam můžeš jít sama. tip! až tam půjdeš vezmi si sukni. nebudeš se muset vslékat úplně

  • Do 18 musíš mít minimálně podepsanej souhlas od rodičů. ;) Věk nepíšeš. Se mnou šla poprvý mamka, podepsala souhlas, že můžu chodit sama a pak už jsem chodila sama. Samozřejmě u vyšetření jako takovýho nebyla.

  • KatieD4.8.2019 10:50

    Nevím, co se za posledních pár let změnilo, ale já teda chodila od 16 let sama. U mého gynekologa také sem tam vidím nezletilou slečnu bez doprovodu a lékař s tím problém nemá. Je to do 15 let ta nutnost mít u sebe ZZ. Leda by se změnila v posledních pár měsících vyhláška? No musím se příště zeptat, jak to je ;-)

  • Ahoj, třeba tady máš odkaz:
    https://www.neumed.cz/informace/vysetreni-mladistvych.php

    Na jiném webu doktor píše, že chce souhlas rodičů i pro prevenci.

  • KatieD4.8.2019 13:58

    Dříve, před rokem 2013 to bylo tak, že do 18 let, protože za dítě zodpovídal ZZ, musel ZZ take dite k lékaři doprovodit. Výjimkou však byl gynekolog. V roce 2013 vešla v platnost novela, kde se píše toto:

    Pokud lékař učiní závěr, že nezletilý pacient je rozumově a volně způsobilý k udělení souhlasu, jeho souhlas bude mít takovou právní kvalitu, jako kdyby ho udělil jakýkoliv zletilý pacient. Pokud lékař neshledá nezletilého pacienta způsobilým k udělení souhlasu, bude mu zdravotní služba poskytnuta pouze se souhlasem jeho zákonného zástupce.
    Shrnuto
    S malým dítětem půjde k lékaři rodič a souhlas s ošetřením za něj udělí ústní formou.
    Větší dítě může jít k lékaři samo, pokud je schopno udělit souhlas se svým ošetřením a ve zdravotnické dokumentaci nemusí být založen souhlas rodičů s ošetřením.
    V novele zákona byla vypuštěna pevná věková hranice 15 let pro poskytování zdravotních služeb nezletilým bez zjišťování souhlasu zákonného zástupce a byla nahrazena pojmem „rozumová a volní vyspělost dítěte“. Zároveň odpadla povinnost zdravotnického pracovníka zaznamenávat do zdravotnické dokumentace názor dítěte na poskytování zdravotních služeb.

    Tak, a můžeme v tom mít jasno :-)

  • Ahojte ženušky... Já už docela dost dlouho využívám služeb http://gynlink.cz a jsem s nimi opravdu spokojená... Velikou výhodou této služby je to, že když víte o nějakém problému, stačí jim napsat a vystaví Vám eRecept, bez toho, aniž byste museli ke gynekoložce... Všechny snad víme, že objednání a následná návštěva gynekoložky zabere i několik dní a na to prostě občas čas ani není... Samozřejmě je velice důležité chodit na pravidelné prohlídky, takže služba gynlink není pro ty, kterým se nikam nechce chodit... Bez pravidelných prohlídek Vám totiž eRecept ani nevystaví :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist