Gynekologické problémy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #404775 8.8.2019 16:29

Dobrý den. Jsem očkovana proti HPV virům a tím pádem i proti rakovině děložního čípku. Na očkováni jsem byla kdyz mi bylo 13 let. Pritel si pred par mesici nasel genitální bradavice. Chodi na vypalování, ale stale se mu to vraci. Ja jsem hned jak se to dozvedela, volala své doktorce na gynekologii. Zvedla mi to neprijemna sestra, ktera mi po sdělení mych problemu rekla, ze pokud jsem si nic neobjevila, nemam to zatim resit. O 2 tydny pozdeji jsem sla na gyn.prohlidku. Byly mi udelane vytery a nic se nenašlo, vse v poradku. O 2 mesice pozdeji mi pritel rekl, ze mi tam dole nasel par malých vyrustku, ale ze uz to tam mam delsi dobu. Tim padem by si toho gynekolozka vsimla a mela bych to i na výsledcích vyteru. Jak je možné, ze kdyz jsem proti tomu ockovana, tak mi tam neco nasel? Co kdyz je to ten typ HPV viru, na které neni očkováni a ktery způsobuje rakovinu děložního čípku? Jsem opravdu vystrašena a bojim se. Hned zitra volam doktorce, ale opravdu se bojim. Nevite nekdo jak to tedy je?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Uvidis, tady ti asi nejlepe odpovi doktor. Co vis co ti tam pritel nasel.. ;) zajdi k lekari a prokonzultuj to s nim, a uvidis :-) drzim palce at je to v poradku.

  • Očkovanie proti HPV sa týka iba 4 najagresívnejších typov, ktoré spôsobujú rakovinu. Bradavice spôsobujú iné typy. Okrem toho je dôležité povedať, že rakovina čípku je úplne niečo iné ako rakovina napríklad prsníka. Vďaka testom sa dá odhaliť oveľa skôr, než sa vôbec rakovina naplno rozvinie a vtedy sa to rieši tzv. konizáciou. V tvojom prípade je však šanca mizivá. Bohužiaľ sa však možno budeš musieť vysporiadať s tými bradavicami - to však musí posúdiť lekár.

  • Jak se pise drive, doktor poradi vice. To co nasel pritel, bradavicky být nemusi.
    Ale taky bych vychazela z toho, ze zadne ockovani neni stoprocentní.

  • Bývalí to měl, používali jsme na něj Vartec cream. U mě se to nějak neprojevilo ale zjistily mi to že stěrů a pak už nic. Bradavicky se můžou dělat i s holení...

  • Já si prekancerózou těžkou prošla, a moje rada je: choď na pravidelné prohlídky tak jak tě bude zvát tvoje doktorka, víc se nestresuj. Když prohlídky nezanedbáš, tak se neboj. Prekancerózy se vyvíjejí dlouho, takže kdyby něco, doktorka tě pohlídá a třeba bys časem musela na konizaci. Ale...většina lidí se s tímto virem setká a tělo se s ním vypořádá, a když jsi navíc očkovaná, tvoje plus. Pokud aktuálně neplánujete potomka, doporučuje se používat kondom a při akutním projevu kondylomat je lepší abstinence. Choď pravidelně k doktorovi a užívej života a nestresuj;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist