Gyn. vyšetření

Otázku položila: Petra3 27.5.2011 12:47

Už 10 měsíců se snažíme o mimi a stále nic, před 2 měsíci jsem byla u gynekologa s tím, že bych to ráda začala řešit. Už jsem z toho docela nervózní, že to tak dlouho nejde a vzhledem k tomu že mi bude 32 let už je asi nejvyšší čas. Doktor mi řekl že prvně pošle přítele na spermiogram (vyšetření bylo ok) a pak začne s vyšetřeníma u mě. Chci se zeptat zda nevíte co mě čeká? Jaká vyšetření?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • řekla bych že začně hormonálním profilem což je první odběr krve 3-5 den cyklu a pak druhý odběr kolem 21DC (prostě po ovulaci) pokud tohle bude v pořádku pozve tě na UTZ a bude sledovat zda dochází k ovulci změří ti folíky a načasuje sex,pak může následovat hormonální léčba clostylbegit (zvýší plodnost a četnost folíků)a utrogestan(na udržení možného oplodněného vajíčka) tahle léčba trvá cca 2-3 měsíce (účinnost hormonů je pak dalších cca půl roku po dobrání hormonů) pak ti může udělat průchodnost vejcovodů zda nemáš srůsty a hysteroskopie cože je kontrola dělohy a odstranění možných překážek pro otěhotnění .......no a tohle je tak vše co ti může udělat tvůj gyndouš.Další už pak až nějaké centrum asistované reprodukce.A třeba tě pošle na nějakou kliniku hned kde si všechny vyšetření udělají sami a určí postup léčby.Tak že hodně úspěchů a hlavně pevné nervíky a nepropadat neznaději :-)))

  • Ahoj my se taky snažíme 1,5roku ataky nic. proběhlo plno vyšetření vše v pořádku.Mám ted nasazený clostilbelgyth na 3měsice tak uvidime zda se po nem zadaří.je dobrý, že po dobrání ještě učinkuje.pak už jen na genetikua do centra moc se nám nechce.

  • My jsme ani na rok nečekali. Ale já měla problémy s MS od začátku. Píchali mi agolutin na vyvolání. Někdy přišla po asi 40-50dnech, někdy to bylo i 65. Velice brzy mi dělali hormonální profil z krve, takže to určitě čeká i Tebe. Tam už se něco bohužel objevilo. Nasadili léky, ale pak se objevil další problém a pak další. Ten poslední s ovulací. Mě ale folikuly neměřili ani Clostylbegit nenapsali. Poslali nás nakonec rovnou do centra.
    Přeju Vám, ať jste v pořádku nebo ať to není nic vážného a ať brzo čekáte....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist