Fyzika

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391475 19.3.2018 17:26

Ahoj. Mám takový problém. Jsem v 7. třídě a ve fyzice mám špatné známky. Přitom to umím. Vážně doma, si to zopakuji, vypočítáme tak 5 úloh a všechny mám vždy dobře, ale z písemky pak dostanu 4 nebo 5... Co mám dělat, když tomu rozumím, ale prostě to neumím napsat do testu? Celkem mě to trápí a rodiče mi to nevěří a myslí si, že jsem úplně blbá...😪

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy19.3.2018 18:14

    A není to tak, že ty úlohy, co děláš doma se vlastně naučíš nazpaměť a máš je ok, ale v písemce jsou jiné? Učitel tak totiž zkouší, jestli to opravdu chápete nebo jen opisujete naučený princip.

  • Záleží, jestli úlohy z testu opravdu chápeš, jestli to není jak píše Francy, že úlohy, co děláš doma se naučíš a pak máš v testu něco jinýho. Zkoušej si doma úlohy na čas. :) Jeden spolužák měl tenhle problém v matematice. Doma všechno v pohodě, při hodině taky všechno chápal, ale jak přišel test, byl tak nervózní, že všechno zapomněl a dělal kraviny. Pomohlo mu si doma počítat na čas :) A nebo se pak můžeš nechat přezkoušet ústně, jestli tomu fakt rozumíš.

  • Já bych tedy v první řadě doporučila promluvit s vyučujícím a zkusit mu popsat Tvůj problém. Setkala jsem se s několika studenty v poradně, kteří takhle selhávali ve škole jen z důvodu stresu nebo pomalého pracovního tempa. Zkuste se domluvit na jiném typu zkoušení - případně zkoušet, co by pro Tebe bylo vhodné, jestli ústně před třídou, sama v kabinetě nebo jak. Taky když učitelka uvidí Tvou snahu a zájem, tak to hned bude vypadat lépe. Hodně štěstí. To, že to takhle chceš řešit v 7. třídě, to je dost nezvyklé a hrozně super, některým sedmákům bývá všechno fuk.

  • buccaneerka219.3.2018 17:40

    A co nechat se vyzkoušet ústně, pokud tomu fakt rozumíš?

  • A čím myslíš, že to teda je, když máš z písemky čtyřky, pětky a doma to umíš... seš ve stresu nebo zmatkuješ? Učila jsem fyziku, tak pokud to není stresem tak to asi nechápeš, jinak bys to vypočítala no ne? Zkus se nechat vyvolat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist