Foto na ultrazvuku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #74219 30.10.2012 8:22

Ahojky holky taky se některý z vás stalo, že jí dr. řekl ve 14 týdnu, že už se mu mimi na fotku nevejde celý a že teď už to budou fotky jen částí???
Mě to přijde divný, když jsem byla na utz v pátek tak mi ho dělal poprvé přes bříško a bylo mimi vidět celý - to měřil k NT screeningu, ale foto mi neudělal a ve středu už kontroloval jen kvůli tomu kdy nabrat krev na Tripletest a to mi na žádost udělal foto pouze hlavičky, stím že už to celý nepůjde.
Tak sem zklamaná, tady vidím jak vaši mimískové rostou a já už foto mít snad nebudu.8-.
Vím, že jsou důležitější věci, pro mě je to zdraví mého miminka, ale jen mě zajímá váš názor.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tohle je naprosto normální a běžné, jak je mimi větší, tak už se nedá zabrat celé tak, aby z toho byla pěkná fotka. Taky dost záleží na ultrazvuku a to se nemůžeš na doktora zlobit, že nemá zrovna ten nejlepší a nejmodernější, ty bývají v prenatálních centrech. Nejlepší záběr miminka bývá kolem toho 12/13 tt, vypadá už jako malý človíček a ještě se na obrazovku vejde :-). Ultrazvuk smnímá různé vrstvy, doktorka jím hýbe a tobě připadá že vidíš na obrazovce celé mimčo, ale vyfotit to nejde, protože když bude dobře vidět hlavička, nožičky už se ztratí a musíš tím zase malinko "pohnout". Mám docela fajn doktorku, vždy ji o snímek řeknu a platím za to 50 korun, snaží se vyfotit alespoň ručičku nebo nožičku, i to je roztomilé, nebo hlavičku z profilu...ale nejsou ty fotky tak pěkné jako z prenatálního centra, kde mají lepší přístroj, tam jsou ty fotky nádherné (i když ne celé), dělali mi tam ultrazvukové vyšetření v 21 tt a pak jsme ještě byli s partnerem na 3D/4D ultrazvuku (to si ale musí člověk hradit sám), to je ultrazvuk kde ti dají plno fotek, barevných i černobílých a dokonce video z celého záznamu a miminko vidíš v 3D rozbrazení, takže vidíš jak vypadá, je to krásný zážitek :-). Náš chlapeček si zrovna cucal palec u nohy, takže bomba :D, doktorka si dělala starosti, že tam tu nožičku má, že neuvidíme celý obličej ale mě to přišlo rozkošný :D (foto mám kdyžtak na profilu). Pokud nemáš pěkné fotečky na památku, tak opravdu doporučuji, i tatínek a babičky byli nadšení :-). Dělá se to až kolem 26 tt.

  • Martasek8930.10.2012 8:27

    Mně nenapadlo tenkrát, že se dá udělat foto prakticky při každé poradně, kdy dělá UZ, tak jsme chtěli ve 20.tt, ale dr tam neměla sečstru, tak nám foto prostě nedala!!!!! A ve 30.tt už bylo mimčo velký, tak jsme taky neměla žádné foto. U druhého si klidně zaplatím pokaždé, ale fotky chci :)

  • To je škoda.Nejhezčí fotky celého mimi jsou kolem 12t.Je vidět krásně celé.Bud ale ráda,že krásně zdravě roste a záběr zadečku nebo obličejíčku také není špatný:-)Určitě budeš mít ještě fotečku do poloviny tělíčka,třeba jak si cucá prstík:-)

  • Tak jsem schválně koukala na fotky z UTZ obou dětí a vešly se mi na fotku celý i později než ve 14.týdnu, takže asi spíš záleží na tom, jak tam leží a jak se doktorovi povede miminko zabrat...
    Tady mám fotky dcery http://profil.lide.cz/Palomita/fotogalerie/
    a tady syna http://profil.lide.cz/Palomita/fotogalerie/

  • petulinkaa1330.10.2012 15:31

    Tak nám na fotce ve 23tt už se malá celá nevešla,ale to je normalni :-) ale je fakt,že ve 14tt mi to přijde brzy...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist