Fondue

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29935 15.1.2012 18:07

Ahoj holky..máte někdo zkušenost s Fondue? Já dělala nedávno sýrové a sýr se špatně rozpouštěl.. a jak jsem to dala s miskou nad ohýnek a se známýma jsme si v té omáčce máčeli maso,tak se mi ta omáčka později i připalovala jak jsme měli velký plamínek a když jsme snížili,tak to zhaslo.. =( nevíte jak to dělat aby se to nepřipalovalo? chci si udělat i máčené ovoce v čokoládě,ale co když se mi bude připalovat čokoláda?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a nemůžeš plamínek vždycky na chvilku uplně vypnout? Já mám soupravu jen keramickou a v ní jen udržuju teplotu - tavím sýr i čokoládu mimo. Pak když se to začne moc ohřívat nebo připalovat, tak sfouknu svíčku :)
    Jinak s čokoládou doporučuji sušené švestky, měly úspěch :)

  • my děláme fondue často... můžu dát pár rady které jsem se naučila na hotelovce. Když se dělá sýrové fondue, nikdy by se do sýru nemělo namáčet maso, sýr nebudeme mít nikdy takovou teplotu aby se maso udělalo. Když připravuješ sýrovou omáčku přidej do toho bílé víno. Do omáčky se pak vkládá pečivo nebo krutony (osmažené kousky pečiva) Pokud chceš dělat maso, tak v oleji, olej dosáhne rychle teploty, aby se maso osmažilo. Pokud chceš dělat čokoládové fondue připravduješ to stejně jako polevu na cukroví a pak můžeš dávat ovoce nebo i piškoty jsou dobré :-) Tak ať vám chutná :-)

  • Ahojky, a jaké používáte sýry? a víno? můžete sem napsat recept na tu sýrovou omáčku? já sem to také zkoušela, ale ze sýru se udělala taková hrouda jakože rozpuštěná, a to víno se prostě nezapracovalo... tak nevím co bylo špatně... na chuť to bylo dobré, ale jinak se to sýrové omáčce vůbec nepodobalo...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist