Fígle & rady

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33779 29.8.2011 19:32

Ahojky:-)
Máte, dáte rady fígle jak udržet si vztah? :) Nebo jak ho udržujete vy? Popřípadě radu na koření jak okořewnit vztah :)

Já mám poprvé dlouhodobý vztah (1rok) vím, není to moc.. Ale i tak je to pro mě velká neznámá... Tak se prosím podělte :) Třeba co jim vůbec neděláte :) A ba naopak, aby vás opět nesli na rukou a snášeli modré z nebe :)))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky..pokud máš teprve první zkušenost s delším vztahem, docela chápu, že se bojíš, máš nějaké obavy. Takže se spíš přikláním k tomu, že tato otázka je pouze "orientační" a pro zajímavost;-) Nemyslím si tedy, že by to mezi vámi nějak neklapalo. A v každém vztahu každého páru je průběh individuální. A taková slova jako svoboda a volnost jsou podstatné, ale jen do chvíle, pokud oběma tahle slova ( a samozřejmě činy) stačí k udržení kvalitního vztahu. Vztah se vyvíjí a vy se budete poznávat ještě dlouuuuhou dobu, spíš celý život (člověk se chová a jedná jinak v pubertě a jinak v 45letech ;-)). A je dobré se při rozhodování, jestli vztah půjde dál, rozhodnout podle svého instinktu. Nejjednodušší je se zeptat sama sebe, jestli je nějaká podstatná překážka, která brání ve vztahu pokračovat. Ale vážně zásadní ( bití, pití, nepřekonatelné rozdíly...). Hlavní je, že si každý určuje vlastní meze a pravidla. Takže co je normální pro tebe, nemusí být normální pro druhé a naopak...
    Sama mám podruhé v životě delší vztah...první ztroskotal díky komunikaci. Takže komunikace je opravdu moc zásadní.
    Důvěra...ta se během vztahu občas mění. Jednou je silnější a podruhé slabší, ale hlavně nějaká ;-) Třetí co jsem se zatím naučila je, že muži vážně ale straaašně mooooc nesnáší výčitky a při "hádkách" křik (histerie je nemoc, tak nechápu označení histerka z mužské terminologie). Lepší je o hádce nebo o problému dopředu popřemýšlet v hlavě a bez vyčítavého tónu o tom s partnerem promluvit dřív než opravdu vybuchneš ;-) Hlavně v KLIDU :-D Což je moc těžké,ale dá se to naučit časem. Ale díky tomu tě bude brát vážně a bude pro něj tvůj názor důležitý. A je to dospělejší postoj než křik...
    A poslední věcí, co jsem postřehla je, že chlapci milují smích, když se mohou s námi smát a být přirození.
    No..raději se už rozepisovat nebudu... :-D
    Víceméně mně v každém vztahu dostalo, že si chlapa nepředěláš ani o píď...on předělá tebe, ale jak? To už záleží na tobě, co všechno mu dovolíš ;-)

    Jsou to jen mé postřehy....druhý vztah mě a mé polovičce klape, těšíme se na soplečný třetí rok a už teď vím, že s ním to bude na celý život i s trápeními, bez pravidelného přísunu kytic, ale s obrovským štěstím..
    Doufám, že dostaneš ještě nějaké další zajímavé typy a budeš mít dost inspirace ;-)
    Držím pěsti...:-)

  • Já opravdu nevidím nic špatného na téhle otázce... Ona přece neřekla, že potřebuje rady jak si udržet vztah, nebo že ho mají po roce stereotypní, ona se jen zeptala na tipy a zkušenosti těch, co mají delší vztah než ona a co jim to klape dál.
    No, asi jsem divná, ale myslím, že s takovou by se dala každá druhá otázka tady považovat za "ujetou"...

    A k tématu - já moc radit nemůžu, protože můj současný vztah je ještě kratší než tvůj, ale důležitá je láska, a když ta nevyprchává, tak potom má člověk energii, zažívá takovou tu euforii z toho, když mu někdo říká, že ho miluje a to je to krásné, co nás žene dál a co nás u toho člověka drží.
    Málokdy se poštěstí a sejdou se dva, co si rozumí a co spolu vydrží, tak je dobré si toho vážit a chránit to, já osobně si na svůj vztah sáhnout nenechám od nikoho, to se pak neznám. :D

  • Já jsem teda ještě mladičká, za měsíc mi bude 18, ale s přítelem jsem už přes 3 roky a pořád to klape...
    Nevím kolik je Tobě, ale jestli má vůbec cenu Ti něco ,,radit", když si stejně můžeš říct, jo ta je mladá a má první vztah...

    Ale na co jsem přišla, že důležitá je KOMUNIKACE, my si od začátku vztahu říkáme všechno, to co nás trápí, to co se nám líbí, a pak se snaží ten druhý to třeba nedělat, za první dva roky jsme neměli jedinnou hádku, teď už jak opadává ta prvotní zamilovanost a člověk nachází chyby, tak je to horší, ale není to nijak často, ale jak přítel říká: ,,Kdyby těch hádek nebylo, nebylo by to mezi náma tak krásné." Takže i pomenší neshody můžou vztah okořenit, ale tím nechci říct, že se hádáme jednou za týden nebo i víckrát, to nee.
    Podle mě je také důležité mít ráda sama sebe, nejsem žádná velká krasavice, ale vím, že se příteli líbím a sama sobě v rámci možností taky a taky si myslím, že je dobré se před ním nestydět, asi se to lehce říká, ale když se stydíš např. se svléci při sexu nebo, že Ti to trvá než se svlečeš, protože se stydíš, tak to pro něj asi taky není moc zajímavé.

    Jinak jak tady holky píšou o volnosti a svobodě, my jsme oba takoví, že ani jedno nepotřebujeme, neříkám, že jsme spolu pořád, to ne, protože spolu nebydlíme, ale ani já, ani on nejsme na žádné diskotéky, akce apod. a když už, tak jdeme spolu, do hospody s kamarádem si zajde tak maximálně 3x za rok, oba jsme takoví, že společnost moc nepotřebujeme, ani jeden ji nevyhledáváme a vyhovuje nám to tak :)

  • přijde mi dost ujeté po roce přemýšlet, čím si ten vztah okořenit, to je asi někde chyba.

  • Verousek8929.8.2011 20:15

    Tak tohle je opravdu záludná otázka :D Já si myslím, že je důležitá komunikace, důvěra a taková ta vzájemná ohleduplnost. Já třeba vím, že by mého přítele naštvalo, když by někde byl a já mu volala a vyptávala se, kdy přijde. Znám několik kamarádek, které to dělají a nedělá to dobrotu. U nás je třeba dobré, když každý má své zájmy. Třeba si zajdu na nákupy, za kamarádama, atd., přítel do hospody s kamarádama a je to v pohodě. Pak se na sebe těšíme až si popovídáme, jak jsme se měli :) Já třeba nechápu holky, které své kluky nechtějí pouštět do hospody :D V každém vztahu je to samozřejmě jiné, takže těžko radit tobě. Ale co si myslím, že je také důležité, když se každému líbí něco jiného, tak najít kompromis, ne aby to bylo pořád jen podle jednoho člověka. V tom je třeba expert moje máma a její přítel jí kvůli tomu odmítl s ní bydlet...

  • ja jsem dnes udelala manzelovi striptyz a byl z toho hotovy...:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist