Ergonomicke nositko vs. Šátek, co je vhodnejší pro větší děti?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #80573 31.10.2015 18:03

Ahoj holky, tak jelikož naše malá se přestává kamarádit s kočárkem a take cestujeme casto autobusem, tak vybírám ze spousty erg. Nosítek a šatků, a má otázka je.Malá bude mít deset m. Nechci pořizovat nic na chvilku určitě něco kam se mi vleze i navlečená, nezatíží mi to jen zada a dítě bude mít nožky v dobré poloze mam favority ergobaby, beco a nebo proste tkany satek ikdyz toho se bojim. Tak poradte co vice dle mych pozadavku bude spravna volba?

http://www.emimino.cz/detail-fotky/"sort"%3Bs%3A39%3A"ID%7C%60core_image%60.%60position%60%20%20%20%20%20%20%20%20%7CDESC"%3Bs%3A7%3A"options"%3Ba%3A2%3A%7Bs%3A6%3A"typeId"%3Bi%3A88%3Bs%3A8%3A"objectId"%3Bs%3A6%3A"658547"%3B%7Ds%3A13%3A"cacheLifeTime"%3Bi%3A0%3B%7D&target=www.emimino.cz%2Fbazar%2Fnositko-pro-deti-ergo-baby-carrier-galaxy-grey-658547%2F holky mate zkusenost s timto, nekdo si chvali manducu a nekdo toto, satek asi zavrhuji kvuli manipulaci

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Elfen31.10.2015 19:45

    Tak já mám nosítko Manduca, má různé testy a mělo by být to správné, aby děti měly nožičky v poloze, která je vhodná apod. Do roka jsem dítko nosila na břiše, i v zimě, oba jsme byli tedy řádné oblečení. Nyní nosím na zádech, téměř necítím, že tam je. Opět jsme oba dost oblečení a v pohodě se tam vejde. Popruhy se dají dost upravovat a já je zatím mám na té skoro nejmenší velikosti, takže ještě pěknou chvíli se mi tam dítě vejde. V podstatě dokud ho unesu. Jediné s čím mám trochu problém je dítko na záda upnout, ale to je o zručnosti a cviku, na břicho jsem se to naučila hned.
    Osobně preferuji nosítka, nějak mi přijdou bezpečnější a za sebe můžu říct, že šátek bych nejspíš nenaučila pořádně uvázat a asi bych tomu nevěřila tolik, abych s tím vyrazila někam dál.

  • my mame satek, protoze jsem chtela malou nosit uz kratce po narozeni a u ostatnich nositek neni dle meho dostatecna fixace vhodne polohy (a to ani u manducy). nosim v nem dceru nekdy i nyni - 16 m. ale pokud na to nejsi zvykla od malickeho mimi, asi bych ti ho nedoporucila. preci jen neni lehke to vazat, zejmena, pokud je clovek na cestach. tahas pak satek po zemi, atp., neni to idealni. proto bych doporucila manducu nebo nositko kibi

  • Satek je rozhodne pro dite zdravejsi a pohodlnejsi. V zadnem nositku nedosahnete te TOP polohy, jako je v satku, ale urcite nic nepokazite, kdyz poridite treba TULU, pokud si nekdo na satek netroufne nebo se mu nelibi. :) do nebes vychvalovana napr. Manduka pro vetsi deti taky zrovna neni :)

  • My mame jsme zkouseli satek, ale absolutne mi to neslo. Mala jak pribirala, tak se mi uvaz povoloval a mela nozicky krive. Tak jsme poridili nositko Cybex je od 3 mesicu do cca 5let (uvadeji 18kg). A jsme naprosto spokojeni. Zatim nosim na brise, nositko se snadno zapina a zvladnu to sama, na zimu jsme ted poridili plast proti vetru a zimne (neco jako fusak) a nemuzem si vynachvalit. S kocarkem chodim minimalne a hlavne v MHD mi to prijde jako velka vyhoda.

  • maxice31.10.2015 20:25

    My pořídili krosničku na záda a velká spokojenost, jen mi nepřijde moc pohodlné spaní v těch nosítkách, takže jsme nosili (manžel) jen do MHD a na výlety s možností se někde pohodlně pak vyspat ;-)

  • Ergo mám, je fajn a jestli je male 10m tak Manducu bych nebrala jestli chceš nosit dele. Jinak super je třeba Kibi nebo Tula.. Podívej se na net.:-) akorát o Kibi je obrovský zájem a nedá se všude sehnat

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 221 otázek, kterým se dostalo 271 575 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist