Epipen do letadla

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405651 8.7.2019 18:57

Ahoj, mám silnou alergii na arašídy a chystáme se s přítelem do USA takže dlouhá cesta i s jídlem ( ve kterém nevím co je, posledně mi ani personál nebyl schopen odpovědět zda v něm nejsou arašídy) . Může se do letadla brát epipen ( adrenalinové pero s jehlou). Kdyby něco... Potřebuju zprávu do doktora?? Pls je to urgentní!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zavolejte na prislusne aerolinky a zeptejte se jich. Potvrzeni od doktora bych si urcite zajistila, idealne i s radnym prekladem do jazyka podle zeme, do ktere jedete... (Tj. V prekladatelske agenture, to vam ale reknou na tech aerolinkach).
    Pri nejhorsim holt nic nejist no.. jinak po odbaveni si v obchodech muzete koupit sve jidlo, ktere si vezmete do letadla, tak problem by byt nemel..

  • U nás by ti s tím na kontrole problémy dělat nemeli. Nutné léky dej do sáčku, k tomu lékařskou zprávu (alespoň tu ceskou), a nech je na kontrole mimo zavazadlo podobně jako mobil, foťák, apod.
    Mne se loni stali, že jsem zapomněla, v prirucbi tašce mám inhalator i s maskou pro dite. Na rentgenu se jim neco podivneho ukázalo a tak jsem vytahla a vysvetlila k cemu to je, vcetne leku a zpravy od dr, ktere jsem pro dite mela u sebe. Takova vec je prekvapila, asi ji jeste nevideli, ale v pohode.

  • Jedný známý zabavili sprej do nosu pro miminko, protože byl na předpis a neměli k tomu lékařskou zprávu. Takže za mě určitě radši jo :) Obzvlášť když je to s jehlou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist