Epilepsie?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24576 7.8.2011 21:09

Zdravím ženy,
již více než rok řeším problém kolabování, před rokem začala kolabovat. (Duben 2010 jsem byla u lékaře s bolestí hrudníku a nemoci dýchat, řekl, že jsem hypochondr a rentgen srdce byl v pořádku. Kolabs Začne bolestí břicha, když vstanu a jdu na záchod, tak se střídá průjem se zácpou, začne mi být vedro, přičemž se začnu klepat a jsem celá mokrá od horkého potu. Motá se mi hlava, bolí mě břicho a mám rudo před očima. Když se rozhodnu vstát a zchladit se vodou, tak se proberu na zemi, zjistila jsem, že jsem celou dobu volala o pomoc, klepala se a byla jsem celá mokrá, klepala jsem se zimou a byla jsem vysílená. Tyhle kolabsy už jsem měla za rok 2010 4krát. Bohužel dva měsíce po prvním kolabování se mi stalo, že jsem se v noci probrala, vstala a chytla mne hrozná křeč do levého ramene, opravdu hrozná, nemohla jsem se hýbat, klepala jsem se a to rameno mě tupě bolelo 3dny. Po té bolest pomalu ustoupila. Bohužel poslední dobou mne bolest levého ramene, levé paže, levé části krku, levé ledviny a levého podbříšku. V polovině roku mne už dvakrát chytla hrozná bolest
pravé strany u slepáku, byla to hrozná bolest, klepala jsem se a bylo mi zle. Teď mám zase bolest levého ramene, žil v levé ruce a těžko na hrudi. Je to epilepsie? Myokarditis?
Včera se mi onen kolabs stal 2krát za sebou, strašná bolest, klepala jsem se na zemi a nebyla jsem pánem svého těla, nemohla jsem se hnout, jen jsem říkala "Ne, já nechci".. Dnes se kolabování opět opakovalo, mám strach, smím s tím zajít na pohotovost/ambulanci? Či rovnou k jiné doktorce, u které nemám založenou kartu? Má doktorka je velmi přísná a odmítá jakékoli vyšetření.
Děkuji.

Ženy, po kolabsech mne opět rozbolelo levé rameno, levá lopatka. =/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tvá doktorka je kráva, ne přísná. Změnila bych jí ihned. Můj tatí měl epilepsii a taky díky ní zemřel!!! Je nejlepší jít na neurologii. A podle popisu jde o druh epilepsie. Kdyby se ti to stalo ve vaně/sprše, utonula by si, jako můj táta.

  • Šla bych s tím k Dr. a když by mne nechtěl vyslechnout, tak bych šla jednoznačně někam jinam. A jestli jsi včera měla kolabs 2x za sebou, tak nechápu proč jsi nejela rovnou na pohotovost.

  • Normálně běž do nemocnice, nebo si prostě zavolej záchranku a oni ti v nemocnici rovnou udělají i vyšetření na epilepsii a podobně. Já jsem kolabovala (ale jen jsem klasicky omdlévala) máma mě vzala do nemocnice a za dva dny mě vyšetřili na uplně všechno možné. Neni to sranda, hlavně když to jsou takovéhle záchvaty. Když to necháš, může to dopadnout špatně. Tvého otce radši komentovat nebudu a názor mamky je taky trochu mimo, když máš nízký tlak tak prostě jen omdlíš a netřeseš se u toho a nemáš nekontrolovatelé pohyby...prostě ztratíš vědomí. Navíc i nízký tlak by se měl aspon trochu řešit, může mít různé příčiny, někdy i závažné. Promin, ale moc tvoje rodiče nechápu, kolik ti prosím je? Při takovémhle záchvatu ani nebude divný, když si zavoláš záchranku, pro mě jela hodněkrát a to jsem jen omdlela a než přijela už jsem byla ok. Kdyby se mi stalo něco takového, tak mě kdokoliv z rodiny okamžitě dotahne do nemocnice. Nezahrávej si s tím a radši si tam klidně i dva, tři dny polež, zdravý je nejdůležitější!!!! Držím ti palce!

  • souhlasím s tím, že tvá dr. je kráva...taky jsem takovou měla a taky jsem se k ní už bála chodit, že mě zase pošle domů s tím, že je to psychosomatické...dokonce i když jsem měla chřipku - horečku 39, tak jsem pořád měla pocit, že si bude myslet, že to na ní hraju nebo co :-)...Já si dlouhodobě stěžovala na únavnost a křeče ve svalech a ona mi sice různá vyšetření udělala a pak nezapomněla dodat, že to je stejně z psychiky ;-) Pak když už mě chtěla poslat za psychiatrem, tak jsem se naštvala, obvolala pojišťovnu a revizní lékaře v okrese a ti mi doporučili dr., který mě rád přijal...a byl ochotný pomoci...mimochodem z té psychosomatické únavy se vyklubala anémie s nepovedenýma krvinkama ;-)...Tím vším chci říct, že se nesmíš nechat odbýt tím, když ti někdo tvrdí, že si vymýšlíš....Ty znáš své tělo nejlíp a když začne dělat něco, co doposud nebylo, musí se to řešit...nevíš co to je a určitě bys do budoucna jako sportovkyně nechtěla skončit na vozíku nebo tak něco...
    Co můžeš udělat hned je najít si novou lékařku, které budeš důvěřovat...nech si napsat doporučení prvotně na neurologii, případně by bylo dobré provést celkové interní vyšetření s odběrem krve...prostě tě proklepnout....opakuje se ti to dost často, takže pokud nechceš něco prošvihnout, utíkej k lékaři!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 587 odpovědí a 409 750 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist