Epidurál

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21880 4.5.2011 11:35

Ahojky holky jaké máte zkušenosti s Epidurálem při porodu???Byli jste spokojené???A bolí to??Děkuji předem za odpovědi!!

Moc vám děkuji!!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Aplikace epiduralu pro mě byla bezbolestná. Utulumil mi krásně kontrakce, vůbec jsem je necítila. Jenže jsem ho dostala, když jsem byla otevřená na 3 cm, což je brzy. Většinou se dává okolo 6 cm. Ale u mého porodu byla kamarádka, které bylo líto, že mě to bolí, tak mi ho nechala píchnout dřív. Další přídavné dávky epiduralu, které jsem dostávla po dvou hodinách, jsou ředěné a už jsem je vůbec necítila. Takže po první aplikaci takřka dvě hodiny super a pak už ničím neutlumená bolest. Ale prý to bylo jednak tím, že jsem ho měla brzy a jednak tím, že někomu prostě epidural nesedne. Ale co znám jiné holky, které s ním rodily, byly spokojené. Jen mně se to nějak nepovedlo. Nicméně neházím flintu do žita a až budu čekat druhé mimi, u porodu ho chci mít zase. Jen doufám, že tentokrát ve správnou dobu. Za sebe ho tedy můžu doporučit, protože když nic jiného, alespoň dvě hodiny jsem si odpočinula bez toho, abych cítila kontrakce :o)

  • Já si při porodu taky epidurál nechala píchnout. Samotná aplikace nebolí. Jen jsem cítila jak mi doktor píchnul injekci na umrtvení než zavede kanylu a to je vše. Před aplikací jsem měla fakt dost velké bolesti, ale potom to bylo o mnoho lepší. Potom jsem kontrakce cítila jen velmi utlumeně. Plánuji ještě další miminko a určitě si ho nechám píchnout zase :)

  • s epidurálem mám tu nejlepší zkušenost, bolest při kontrakcích utlumil bezvadně a já si aspoň chvilku odpočinula,už před porodem jsem dva dny nespala a bylo to znát. Taky jsem se bála bolesti při zavádění, ale to jsem po umrtvovací injekci vůbec necítila, píchal to doktor z ara, takže to bylo úplně v pohodě.
    Nakonec se mi porod zkomplikoval a musela jsme jít na císaře, který se dá dělat i při epidurálu, ale já se nechala uspat naplno.
    Do dalšího porodu bych bez epidurálu nešla ani omylem. Fakt se není čeho bát.

  • Obdivuji všecky, které sebraly odvahu a nechaly si píchnout epidurál. Mám z nějk strach jak čert z kříže. Já první porod zvládla bez něj a druhý doufám taky. Hodně záleží, jak se píchne, zda v pravdou chvíli atp. Názoy z okolí mám jak pozitivní tak negativní.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist