Dýně Hokkaido

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33694 1.10.2012 11:21

Ahoj, doma mám několik dýní a děti projevili přání, abych jim z toho vyřezala "bubáka" na svíčku. Nevíte čím to udělat nejefektivnějí? Je mi líto nezpracovat takové množství dýně, ale nedaří se mi to vydlabat. Nemáte nějaké tipy? Jak se to dělá, aby tlouška výrobku byla co nejtenčí? Co s tím dál? Jak to zařídit, aby se to nekazilo?
Moc děkuji za odpovědi

Tak bubák vytvořen - až příjde malý ze školky bude mít překvápko :-). Sice ne úplně vydlabaná, ale poměrně dost (na recept jsem potřebovala 600g a to se zadařilo). Ještě teď mě bolí ruka :-D. Chápu ženské, které mě odsuzují za plýtvání, ale my té dýně máme hodně a děti a ani manžel jí neradi - takže mi to zas tak líto nepříjde. Když jsem se radila s manželem jak to vydlabat - tak mi mezi řečí řekl, že si vezme jídlo v restauraci do krabičky, když bude k večeři dýně :-)....Tomu se říká realita v zdravé výživě :-D. Na zdravou výživu je musím zvykat pomalu :-)
Děkuji za reakce.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko1.10.2012 11:56

    Chtěla jsem napsat to samé, co Brilla. :) Souhlas, Hokkaid je na bubáky škoda, nemluvě o tom, že i normálně je krájet třeba na kostičky dá zabrat, natož do nich něco vyřezávat. Dužinu mají silnou, to ztenčit nepůjde. Určitě vzít obyč. dýni. A co týče "výdrže", vloni jsem dělala bubáka dceři z ní, ale až počátkem listopadu, takže už bylo chladněji; zapalovali jsme ji vždy večer po setmění (cca na 3-4h), byla celou dobu na balkoně a vydržela necelé 3 týdny, než se zplesnivělá poroučela.

  • Ale neeee! Hokaidice je přece škoda na bubáky! Na ty si raději sežeň obyčejnou dýni, i se ti z ní budou líp dělat. Ale opravdu, hokkaido použít na bubáka dětem to je hřích! :-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist