Dvouleté dítě kouše

Otázku položila: Anonymní uživatelka #312074 26.8.2020 23:01

Prosím o radu co dělat když dítě kouše, stipe, škrábe a nic na něj neplatí. Dcera byla ještě před pár týdny hodná a ráda se mazlila. Najednou přišla a začala kousat a přidala štípání. Nechci ji oplacet a dávat přes zadek. Zkoušela jsem ji dát najevo jak mě to bolí, ukázala jsem jí modřiny a vysvětlovala jak mě to bolí. Párkrát mi ujela ruka a strhla jsem tu její ze sebe plácnutím. Nepomohlo to. Jen vyjekla au a překvapeně na mě zírala. Za chvíli zase stipla. Někdy mám pocit, že to dělá pro upoutáni pozornosti, třeba když se bavím s někým jiným než s ní. Jindy vidím jakou má radost, že třeba vidí dědu a jde ho kousnout. Kouše a stipe všechny členy rodiny, ale ostatním dětem na hřišti nic nedělá. Jakmile má zábavu a stále pro ni vymyslím aktivity, tak je vše ok. Po chvíli nudy začne s kousáním. Ještě před pár týdny se ráda mazlila a přišla sama dát pusu. Teď jsem spíše zoufalá co se stalo a nevím jak na ni. Pořád se snažím přijít na to co to mohlo způsobit z mé strany. Neplatí zvýšit hlas, chytit za ruce a čekat až jo to přejde, vysvětlovat, ukazovat jak mě to bolí, vysvětlovat že je špatně co dělá, případně odejít nebo placnout. Od táty dostala i na zadek a vše se jen zhoršilo. Co se. Mi ještě. Nelíbí je, že placa i hračky miminek. Dříve se o ně krásně starala. Nedala miminka z ruky, krmila je, hladila, pusinkovala, chovala.... Teď miminku namlati druhou panenkou a svihne s ním o zem. Kousne mě a hračku taky. Nechápu co se děje a proč došlo k tak rychlé změně. Nevím ani co s tím dělat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Píšete, že na ní nic neplatí, ale zároveň, že ji to nechcete oplácet a dávat na zadek. Já nevím, neumím si úplně představit dvouletému dítěti pořád něco vysvětlovat. Každé dítě je samozřejmě jiné a na každé platí něco jiného. Já bych se nebála to dceři vrátit, samozřejmě ne plnou silou, ale tak, aby si uvědomila, že to bolí. Možná nezabere vůbec nic, ale časem to přejde, může to být jen nynější krátkodobé období :-)

  • terryk27.8.2020 8:13

    U nás pomáhalo vracení. Kousne, tak kousnout. Ne prokousnout, ale tak, aby to cítila.

  • Na začátku léta jsem řešila to samé...čerstvě dvouletá princezna se změnila na kousací, škrábací a vřestící příšeru... Kousla/štípla varovala jsem ji, že jí to oplatim.... Nedala si říct.... Oplatila jsem to.... Udělala to znova plácla jsem zadek... Když to nepomohlo, dostala lehce přes pusu se slovy nesmíš kousat, bolí to! U škrábání a štípáni dostala přes prsty.... Pak šla naštvaně zmlátit panenky... Dostaly na zadek, třiskla s nima o zem, hodila je za dveře a dveřma práskla.... Teď už to ustupuje a místo kousanců dostáváme pusinky na ruce a když štípne tak se slovy a mááám tě.... Nic agresivního.... Jo vlastně agresivně kouše a štípe, když mi venku nechce dát ruku...např.přecházíme silnici.... Ale lepši se to.... ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist