Dudlík

Otázku položila: Bývalá uživatelka #27011 29.1.2012 19:23

Pěkný večer,zajímaly by mě názory a zkušenosti s dudlíky. Dávat,nedávat? Odkdy? My jsme teprve v porodnici a mame vzdy na noc trapeni,ten muj maly lumpicek by byl porad u prsu ale hlad to asi neni,dnes to dokonce bylo tak,ze pil,ublinkl a pak zase chtel pit a zase blinkal...ani sestricky moc neporadily a ja se bojim co doma. Napadl me dudlik,ale uz takovemu spuntovi? A odbornici pisi nedavat siditka,kdyz chcete kojit...

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,
    já jsem teda odpůrce. Mám 8mi měsíční holčičku a nikdy ho v puse neměla a neschází jí..
    I vzhledem ke kojení to není dobrý, protože tím, že miminko zezačátku hodně saje dává matčinýmu tělu signál, že má tvořit víc mlíka. Když dítě cucat tolik nebude, tak se nebude vytvářet tolik kolik je třeba.
    Novorozenec bývá u prsu dlouho a často, to je normální a není to jak lidi říkaj, že potřebuje jen dudlat. Potřebuje ti dát vědět, že bude potřeba hodně mlíka. To ublinknutí mohlo být úplně něčím jiným než že je miminko často nebo dlouho u prsu.

    A gratuluju k narození miminka :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Markétko, když jsem přišla z porodnice se Sisi a navštívila mě dětská sestra, ona sama jí ten dudlík vrazila. A jak byla malá spokojená. Kojení nám to vůbec neohrozilo, kojila jsem dlouho. Teď u Martínka jsem mu ho po příjezdu s porodnice (tam ho nedoporučovali, tak jsem je nedráždila) dávala sama, ale on ho moc nechtěl. Ale časem si na něj zvykl a hodně se zklidnil. A opět v pohodě kojíme. Takže já bych se toho nebála. Určitě se ti prcek aspoň trochu zklidní :-). Tak dudlíku zdar :-D

  • Moje dcera dudlíka neměla a byla jsem dudlíkem já.Moje kamarádka holku plně kojila dlouho a dudlíka měla taky a mléka taky dost.Vrznu dudlíka a je to.Já se to chystám po narození mimča udělat taky a nikdo mi to nevymluví.:-D

  • Gratuluji k miminku :-D Mám 2 dcery a oběma jsem dudlík nabídla hned v porodnici a nebo po příchodu domů. První ho nikdy nechtěla a vždy mi ho odmítala. Místo dudlíku měla jako šidítko často moje prso. Pro druhou byl zase nejlepší kamarád a už jsem si jí nenaučila to co u první. Obě byly kojeny více jak rok. Já si myslím, že dudlík ničemu neuškodí a když ti to přijde správné, tak ho malému nabídni.

  • moje dcera měla dudlík jen velmi málo, někdy si ho vzala, ale častěji ne. nelituju toho, že ho spíš odmítala, aspon nebyla pak takové to dítě, co pomalu chodí do školky a potřebuje dudlík :( mnohdy to odnaučení na dudlík bývají nervy a aspon sme si je ušetřily. kojila sem 2 roky a bylo to fajn :-) i když mně občas dumlala místo něho, tak nelituju :-) jsou to ty nejkrásnější chvilky co s mimčem sou.

  • ja mam teda zatim jen tydenni miminko, ale dudlik sem ji dala. mam teda pekneho savecka a s kojenim nemam sebemensi problem :-) dudlik ji nijak nevnucuji, treba dneska ho ani nemela. taky sem to resila, ale kdyz i tak hezky saje a mleka mame dost...
    spis sem ho vyuzivala v porodnici, kdy mi rekli, ze mam mezi kojenim dodrzovat 3hod intervaly, coz mala nevydrzela. prislo mi to jako pitomost, detska dr. mi ted rekla, ze klido muzu prikladat i po hodine a je spokojena :-)

  • já ho prckovi nacpala hned po příchodu z porodnice, ale neuspěla jsem. Ne každé dítě je dudlíkové a když se mi z něho dávil, tak už jsem mu ho opravdu necpala. Asi mu to v té pusince vadilo. Jak mu začala růst zoubky měl ho místo kousátka a dal mu co proto:-D Opravdu u nás dudlík svému účelu nesloužil a taky se nic nestalo.

  • ahoj, tak můj skoro půlroční syn dudlík zásadně odmítá, byly doby, kdy jsem ho pořád zkoušela, dokonce jsem koupila asi 4 druhy, pak jsem to vzdala. Malej byl přikrmovanej jen v porodnici, doma jsme se rozkojili a teď nechce ani flašku s čajem a ani hrníček, prostě jen prso. Nenechá se ošidit. Nejdřív to vypadalo, že bude závislej na prsu, pak se z toho dostal, ale ted to vypadá, že zase prso potřebuje, budí se strašně často a uklidní ho jenom prso. Tak bych zase zkusila dudlíka, jednou jsem ho zkusila, když mi usnul u prsu, málem se mi probudil. Snad jen jednou si ho vzal, ale to byl ještě maličkej, to bylo poprvé a naposledy. No ale zas tak úplně nelituji, že dudlíka nemá, alespoň nás mine odnaučování.

  • Martasek8929.1.2012 21:05

    Já dudel dávat nechtěla, ale dostala ho už pár dní po návratu z porodky :) Na kojení to nemělo žádný vliv, ani pití čajíku.

  • Asi je to různé. Já osobně zatím zkušenosti nemám, ale kamarádka říkala, že když se vrátili z porodnice, tak malý dudlík vůbec neměl, ale pak bohužel museli na nějaký čas do nemocnice, kde mu sestry cpaly dudlík pořád, aby nekřičel a doma už se toho nezbavili. Další moje kamarádka má kluka 2,5 roku a ten má dudlík pořád a nemůžou ho to odnaučit. Přijde mi to teda dost dlouho na dudlík.

  • Ahoj.
    Já tedy dala dudlík obou dětem na usínání a nebo na uklidnění. Oba jsem kojila a nikdy nebyl problém.
    Jeden se zbavil dudlíka v roce a druhý je bez dudlíka od Vánoc (takže od 15 měsíců). :-D A u obou jsme
    dudlíka odstranili úplně v pohodě a ze dne na den.

    Gratuluji k narození miminka. ;-)

  • micika29.1.2012 22:01

    Ahoj,dle mé zkušenosti na kojení nemá dudlík vliv,ale já se ho snažila nedávat kvuli zoubkum..jenže s malím byl kříž atak někdy ve třetím,možná až čtvrtým měsícem dostal a bylo to hned lepší,má ho na spaní a usínání..jinak si na něj nevzpomene,nevyžaduje ho,zatím mu bude rok,ale ráda bych aby se naučil usínat a spát bez něj..

  • Můj první dostal dulík hned po příchodu z porodnice, vydržel mu do dvou let-do 8mi měsíců ho měl kdy chtěl, od 8-do roku jen doma a od roku jen na spaní. Ve dvou letech nám dudu spapal pejsek asi tři dny ho hledal a byl klid. Druhému jsem chtěla dát dudlík také, aale byl to pro něho úhlavní nepřítel číslo jedna a i když jsem vyzkoušela snad všechny značky, druhy, materiály, nikdy ho nepřijal. Musím konstatovat, že ten na dudlíku byl klidnější, lépe spal, hlavně pak jako větší, když ho v noci něco zbudilo, sáhl v postýlce po dudu a zase spal. Druhému je teď 15M a neumí se uklidnit jinak, než u prsu. Přes den to jde, odvedu mu pozornost, ale když se vzbudí v noci, probere sse až tak, že ho musím vzít a dát k prsu. Během minuty spí, ale je to vyčerpávající. Zlatý dudlík. No, teď se to začíná lepšit a začíná lépe spinkat, tak už to snad nějak dobojujeme, ale za dudlík bych dala všechno. Ono je hezké, dát k prsu malé mimi, ale takhle velký kluk, který má všechny zuby a občas velmi bolestivě kousne, navíc k němu vylézat z pelechu...nic moc

  • Tak malej dostal dudlíka už v porodnici, doporučila mi to sestřička :-) a myslim, že dudlík rozhodně kojení neohrozí..

  • Já se taky přidám k holkám, my máme taky dudlíka a malý u prsu baští pěkně. Někdy si ho vezme někdy ne. Když má hlad, tak ho stejnak z pusinky vyplivuje.

  • jee,ty uz mas prcka u sebe,na otazku neodpovim,ale gratuluju a zdravicko obema:-) ,cihala jsem na tuhle informaci,ale asi ji propasla.

  • Malá dělala úplně to samé. Sestřička co měla noční se smála že je jak pes :D Nají se vyblije a pokračuje neúnavně :D Pak mi řekla ať donesou dudlíka. Ale mohla ho jen večer když neměla službu jedna doktorka...

  • ahoj, měla jsem stejný problém v porodnici jako ty, byla jsem vyčerpaná, malá pořád chtěla pít, dudlík jsem dala, ale moc to nepomohlo, v podstatě se to upravilo až po šetinedělí, to už pila třeba co dvě hodiny, z počátku mi malá chtěla pít co půl hodiny pořád..já jsem dudlík dala spíše kvůli toho, protože jsem někde četla, že je to lepší ohledně syndromu náhlého úmrtí, ale už si to moc nepamatuju, co tam ten dudlík dělá, psali to v mamince nebo kde, už nevím..... jinak kojím už přes rok, problémy nemám, když chce malá pít, jednoduše dudlík vypluvne, takže nám dudlík rozhodně kojení nenarušil a kojit chci klidně do dvou let. jinač gratuluji k narození potomka a doufám, žes měla pohodový porod. jinač si nemyslím, že děti s dudlíkem vypadají jak blbečci, nebo jak jste to tady psaly, k tomu dětství to patří, jestli budu mít problém malou odnaučit na dudel, druhému dítěti ho již nedám, ale jak říkám- na naše kojení dudel vliv neměl.

  • Mě na dudlíku nepřipadá vubec nic divné,sama doktorka říkala jak plakal ať mu ho dám,malý se po něm většinou uklidní a pěkně usne,a když ho trápí něco jineho to většinou poznám tak ho ani nechce a chce být u mě,malému budou 4.měsíce a myslím že už jsme celkem sehraní,a mám ted plno kamarádek s dětmi a jen jediná nedáva cumlík a kolikrát už nadávala že ho na něho měla naučit a jako že dítě je z cumlem blbounek je teda pěkně hnusné můj syn ho taky má a kdyby mi někdo do očí řekll že je blbounek vrazím mu,taky nikomu neříkam že dítě bez cumlu je divné,myslím takové věci je každeho věc,ja jako malá měla cumel do tří let někdy i dva a co jsem v pohodě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist