Duch v bytě?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405018 11.12.2019 4:19

Ahoky, nikdy se mi nestalo nic “nadpřirozeného” nebo žádný duchařský zážitek. Teď ale bydlím pár měsíců s přítelem a asi před pár týdny v noci, když už přítel spal, jsem slyšela škrábání na dveře do ložnice. Bydlíme úplně sami. Vylekalo mě to, ale nějak jsem na to časem zapomněla. Teď asi po 20 minutách, co přítel odešel do práce jsem slyšela zase to škrábání na dveře. A občas, když jsem doma sama, příjde mi že slyším jako kdybych nebyla sama... například jako když někdo něco dělá v kuchyni, přemísťuje věci a tak. Ale nikdy jsem si nevšimla, že by se něco přemístilo.
Nevíte někdo, co by to mohlo být? Jsem docela vystrašená, když jsem tu úplně sama.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A nemáte dřevěná futra? My je měli a dostal se nám do nich cervotoc a taky to dělalo nepekny zvuky...

  • A.t.i11.12.2019 8:09

    Není nad vámi půda nebo nějaký jiný prostor, kde by mohly být myši? Ty dokážou nadělat neuvěřitelné zvuky, obzvlášť jestli je tam sadrokarton. Ja jsem původně holka z paneláku a když jsem poprvé spala u manžela na baráku, tak mne to v noci pořádně vydesilo.

  • bestie11.12.2019 8:35

    Taky bych se přikláněla k myši. Teď na zimu se stahují do obydlí a umí být pěkně drzé ;-). Můžou klidně běhat i v kuchyni po lince, když tam cítí něco dobrého. Dokážou se různě prohryzat a v noci jsou ty zvuky slyšet dost nahlas. Většinou za sebou nechávají bobky, podle kterých už je to pak jasné a je čas nalíčit pastičku.

  • Petrakim11.12.2019 9:36

    Tak ty dveře nechte otevřené přes noc, pokud si myslíte, že za nimi škrábe duch. Myš, jak tu zazněla, to může být, Klidně i hraboš (ten je dost malý). Otcovi běhali na chodbě (poznal to podle chycení do pasti) a nikdy nenašel žádné místo, kudy se tam mohli dostat. Není jednodušší tam nasadit nějakou past na pár nocí/dnů než hned hledat duchy za každým zvukem? Jste v bytě, slyšet zvuků můžete plno, přes zdi se toho přenese dost a občas ani není poznat, odkud to jde ... nám se třeba klepaly v pronajatém bytě knihovny v momentě, kdy venku projela šalina nebo větší auto - prostě se to přeneslo zdí až do čtvrtého patra a rezonovala podlaha, která rozkmitala drobný nábytek. No a když se to stalo v noci, nebyl problém, aby něco z té knihovy spadlo na zem a udělalo ráno :-) a duch to určitě nebyl.

  • JanaK2028.8.2022 16:59

    Mám podobný zážitek, když jsme se s manželem nastěhovali do staršího domu, který jsme se rozhodli postupně rekonstruovat. Hlavně v noci byly slyšet zvláštní zvuky a někdy dokonce jakoby hvízdání, a tak se manžel rozhodl vyměnit těsnění oken a dveří, které si objednal na https://www.tesnenitexim.cz/TESNENI-OKEN-A-DVERI-c1_0_1.htm a věřte nebo ne, ale ty zvuky opravdu ustaly.

  • esternovakova197027.1.2023 15:34

    Také mám pravda vždy strach z toho jestli nám někdo neotevře v noci https://www.jis.cz/hlinikove-dvere/ hliníkové dveře a nepůjde k nám na návštěvu. Zásadně totiž už několik let nezamykáme hlavní vchod, musíme si jako lidé trošku více důvěřovat. Jak to máte vy? Zamykáte se třeba alespoň v ložnici nebo vůbec?

  • Je mi 13 a slyším po bytě nějaký divný zvuky hlavně škrábání na zeď, chození a tak dále, na chození mi pomohlo Když jsem si nastříkala sprej proti hmyzu a to mi věřte, na ostatní jsem zatím nepřišla

  • terryk11.12.2019 7:37

    Nemá přítel kočku? :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist