Držící se bacil ...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375692 23.8.2017 11:34

Ahoj, aai už tak před měsícem, jsem sem psala svůj problém, že jsem dojela z Řecka, a našel se mi nějaký bacil..co by mohl při nejhorším způsobit zánět mozk. blan apod.
Brala jsem na to asi dvoje antibiotika !! A nepomohly. Po dobrání léků jsem začala mít problém tam dole..a už to nějak neřešila. Myslela jsem že ty druhé pomohly. Ale před pár dny jsem byla na třetí test, (výtěr z krku) a co mě dnes ráno nepřekvapí ? Bacil v sobě pořád mám..doktorka se chce spojit s doktorem z Řecka..bacil je přenosný sliny a proto mě to trápí...bohužel odemě už pár lidí pilo...a s jedním klukem jsem se líbala.. :( Ale je to prý dle imunity člověka, a nkomu se tohle ani neprojeví. Já měla problém dva dny a pak už ok, ted už léky dlouho neberu po dobrání druhých a ani už nechci...abych z toho zas neměla problém tam dole. Jen se bojím že mi je předepíše, ale to už ani není přece dobré pro tělo..když jsem vůči bacilu už imunní ne ? Akorát si teď musím hodně dávat pozor abych měla vysokou imunitu. jen mi jde o to co ostatní lidé..jak mám říct tomu klukovi, se kterým teď trávím víc času, že se nemužu s ním líbat ?? Co když se naštve...to mu mam jen tak říct o tom bacilu ? A nějaký čas se s ním vůbec nelíbat a nic ? To přece nejde :( takové omezování...jsem z toho už na dně...ten bacil snad ze sebe nedostanu nikdy...co jsem se ptala ostatních tak i ostatní měli s krky problém, jedenkluk co byl semnou v Řecku měl taky týden bolesti krku a byl "mimo". Na stěry ale asi nešli tak neví co jím bylo. Co si o tom myslíte ? Že už nemám brát třetí léky ? Stejně je t pro tělo svinstvo, a když si navýším imunitu a doteď jsem ok...nic už mi prý ani nehrozí (snad)...a co s tím klukem atd. ? Kamarád má vysokou imunitu a i když odeme už před tím měsícem stokrát pil, pořád nic nemá t už by se mu projevilo. Mám to zkousnout a dělat že nic a s klukem se líbat dal ? Stejně už jsme se líbali..není to o tom že bych nemyslela na zdraví druhých...ale předtím jsem o tom že bacil pořád mam bohužel netušila, a teď..stejně jak dlouho se budu takto omezovat ?? A když už jsme se líbali..jsem už z toho zoufalá, mám takový vztek a lituju hořce, že jsem do nějaké Řecka jela

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jakej bacil? Nemáš mononukleozu? Na tu antibiotika rozhodně nepomůžou. Je to taky nakažlivý přes sliny, ale záleží na imunitě. Rozhodně bych to tomu klukovi řekla, že to máš a mohla bys ho líbáním nakazit. Pak už je to na něm, jestli to bude riskovat. Ale zase pak abyste si to mezi sebou pořád nepředávali. ;) Nevím, co máš a jak je to nakažlivý, jestli to můžeš mít několikrát v životě.

  • na problémy "tam dole" a nejen tam je vhodné při užívání antibiotik užívat i probiotika. antibiotika zabíjí bakterie a pak se přemnožují kvasinky, které problémy způsobují.
    co se mononukleozy týče, tak mám dojem, že ji člověk v sobě má na pořád a je de facto "infekční" celoživotně, jen tím, že spousta lidí už ji měla (i když o tom třeba neví) tak jim to nemusí už znovu způsobit problémy.
    co se dalších léků týče - jde o to, o jaký bacil se jedná. pokud je to léčitelné, tak se to musí přeléčit a to kompletní dávkou léků, na která je bacil citlivý a není proti nim rezistentní.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist