Druhý jazyk

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397772 15.1.2019 13:34

Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit jaký si mám vybrat druhý jazyk? Čtvrtým rokem se učím anglicky a teď si musím vybrat další jazyk. Ve škole máme na výběr francouzštinu, němčinu a ruštinu. Každopádně rozhoduji se mezi ruštinou a němčinou, protože na francouzštinu nikdo nechce, takže se neotevře. Co si myslíte, že bude lepší? Mně osobně se více líbí ruština, ale hodně lidí mi říká, že mi bude k ničemu. Předem děkuji za radu.❤️

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha15.1.2019 14:09

    Rozhodně si nemyslím, že by ruština byla k ničemu, naopak je znovu žádaná, zvlášť když většina mladých umí anglicky a lidí s ruštinou už na pracovním trhu tolik není. Stejně tak se hodí i němčina, přece jen s námi Německo sousedí, hodně lidí tam jezdí za prací. Už si přemýšlela, co budeš dělat dál? Jaký obor si jednou vybereš? Roli může hrát i to, kdo předmět učí, ať ti některý jazyk zbytečně nezhnusí. Takže pokud máš na výběr ještě aspoň pár dní, poptala bych se na oba vyučující starších studentů. ;-)

  • terryk15.1.2019 13:40

    Naopak bych řekla, že ruština je na rozdíl od němčiny řeči budoucnosti, podobně jako cinština. Takže bych volila ji.

  • U nás na východě Čech hodně firem požaduje němčinu, mají německé investory. Ale je tu i dost firem, co chce ruštinu. Řekla bych, že neuděláš chybu ani s jedním jazykem. Osobně bych si asi vybrala ruštinu. Přijde mi, že budoucnost má. A je to pěkný jazyk, který se ti bude dobré učit. Němčina je určitě těžší. A o francouzštině bych ani neuvažovala. Sice krásný jazyk, ale úplně k prdu. Já mám druhý jazyk španělštinu a tu u nás taky oč nevyužijes. Záleží Teda na tom, co jednou chceš dělat a kde budeš žít, ale je fakt málo zaměstnání, kde by se ti hodila franina. Tady na okrese snad vůbec, všude chtějí anglinu, němčinu nebo ruštinu.

  • stupidiack15.1.2019 14:29

    Já bych si vybrala francouzštinu, ale pokud nemá smysl si ji volit kvůli nedostatku studentů, pak určitě ruštinu. :-) Až se naučíš azbuku, půjde ti to snadno - přece jenom je to slovanský jazyk, který má navíc budoucnost. :-)

  • Za francúzštinu sú tu tuším len tí, čo sa ju neučili. Ťažký jazyk to nie je, ale ani krásny, to je len naša predstava z filmov. Keby ste počuli len tak partiu mladíkov sa rozprávať rodnou francúzštinou, tak sa vám to zhnusí :-D Peknú francúzštinu majú len dámy z Paríža a okolia, zvyšok Francúzska rozpráva nosom.
    K otázke, pre vás v ČR je najlepšia nemčina, ale ak nie si veľmi na jazyky, tak si daj ruštinu, ľahšie sa učí.

  • Francy15.1.2019 13:50

    Z uvedených tří, bych volila francouzštinu, je to krásná řeč i když náročná, škoda, že je málo zájemců. Pak bych tedy volila němčinu. Raději bych se orientovala na vyspělý západ než na východ. Hodně firem obchoduje se západními státy a angličtina a němčina jsou žádoucí :-)

  • dcera si volila ruštinu a nelituje.
    jednak se lépe učí, protože je to nám blízký jazyk )a vždycky se to dá nějak zaonačit při zkoušení, aby to vypadalo-znělo rusky), pak kombinace ruština-angličtina je výhodnější i pro východní trhy, taky se neplete do němčiny angličtina, kterou umíš. jediné co, tak je tam trošku náročnější popasovat se s azbukou, ale i to se dá zvládnout.
    pro dceru to pak bylo i výhodou při nástupu na sš, kde byla ruština druhým povinným jazykem a ona se nemusela tolik učit.

  • Rozhodně bych volila ruštinu :-)

  • A.t.i15.1.2019 15:10

    Za nedlouho bude syn řešit to stejné. Také má angličtinu a k tomu na výběr němčina, ruština a francouzština. Francouzstinu jsme rovnou zavrhli. Krásný jazyk, ale ne tak užitečný a navic s francouzstinou by mu neměl kdo pomoci. Jestli si vybere němčinu nebo rustinu, nechavam na něm. Ale ja bych byla spíš pro rustinu, přijde mi bližší a navic němčina s anglictinou se mi hodně pletli. V hodinách nemciny mi odpovědi naskakovaly anglicky a obráceně.

  • Za mě ruštinu. Učila jsem se všechny tři ( němčinu 2 roky, francouzštinu 2 roky a ruštinu 4 roky) za mě nejsnazší rustina .

  • Risu15.1.2019 16:16

    Sla bych do francouzstiny, ale jestli se nebude otvirat, volila bych rustinu. Pokud ovsem nebydlite u nemeckych nebo rakouskych hranic. Ale do nemčiny bych nesla :/

  • petulinkaa1315.1.2019 17:36

    Francouzštinu bych brala :-) škoda, že se na ni nikdo nehlásí, je to krásný jazyk, určitě bych potom volila ruštinu, naopak ti bude užitečnější a užitečnejsi ;-)

  • 11veronika2215.1.2019 20:34

    Ruština není vůbec zbytečná sama jsem se ji učila 4 roky na základce a nelituju :) je to moc hezký jazyk a rozhodně se bude učit lépe než němčina.:-)

  • Já osobně bych zkusila francouzštinu, to je krásný jazyk :-) . Pokud se neotevře, tak nevím. Němčina ani ruština se mi nelíbí, ale ruština by byla asi lepší, aby se ti slovíčka nepletly s angličtinou. Ruština je přeci jen víc odlišná. Já jsem se nedávno také rozhodla, že se naučím cizí jazyk. Nebo naučím, spíš poznávám, a to čínštinu :-) . Hrozně se mi ty jejich nápisy líbí, tak jsem si našla čínská čísla a písmena na https://www.atlaso.cz/cinska-abeceda-vyznam/ a učím se je psát, takže mám po večerech o zábavu postaráno :-D .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist