Druhá dírka v uchu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407238 16.12.2019 11:33

Ahoj, jen bych se chtěla zeptat jestli by jste 15 leté dceři dovolili druhou dírku v uchu. Jde o to, ze mi je 15 a moje nejlepší kamarádka se mě zeptala jestli si neuděláme společně ještě jednu dírku v uchu. Já bych chtěla, ale nevím co na to rodiče.. taky bych se chtěla zeptat jestli to bolí? Nechala bych si to udělat vedle náušnice. Dekuji moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • whooro16.12.2019 21:45

    Já byla taková, že jsem se ani neptala. A doporučuji píchnutí v osvedčeném tetovacím salonu, mám osypky, když jen čtu o nastřelování, kdy se tkáň roztrhne tupou náušnicí 8-o

  • Máma mi to povolila a měla jsem v obou uších tři dírky. U mě to byla okrasa na rok možná dva a od té doby nosím v každém jen jednu, nebo žádnou. Ještě to promysli, jestli o to vážně stojíš. Měla jsem i piercing v nose a dodnes tam ti dírečku mám. Už se to nezahojí. Jde sice jen o malý vpich, ale dírečka prostě zůstane. Jinak píchání nebolí. I má dcerka noc necítila při nastřelení.

  • Ahoj, ano, já bych to dceři dovolila. Sama jsem si ucho v 15 nechala propíchnout ve zlatnictví (nastřelení) a rodičů jsem se neptala (taky s nejlepší kamarádkou), nicméně když to zjistili, byli s tím v pohodě, ale tento postup rozhodně nedoporučuji. Dobré je dát jim nějaký čas na rozmyšlenou poté, co jim to řekneš, aby si to tak nějak mohli poskládat v hlavě a hlavně netlačit na pilu. Na druhoz stranu spousta holek z naší třídy si udělaly piercingy navzájem a neodborně a mělo to děsné důsledky (infekce apod.), jen proto, že jim to rodiče zakázali, takže si myslím, že i z tohoto důvodu je důležité rodiče zapojit a udělat to pořádně. Jinak nastřelení nebolí - štípne to, pak je to taková pulzující bolest a musíš se o to správně starat, to je moc důležité, ale je to naprosto ok. Jen dohlédni na to, aby ti tu náušnici nastřelili v dostatečně vzdálenosti od té první, aby se ti nepřekrývaly.

  • A.t.i16.12.2019 11:49

    Já si nechala dělat druhou dírku do obou uší v 8 letech. Ale nosila jsem to jen pár let, teď používám jen tu první původní. Takže ano, dceři bych to v 15 dovolila.

  • Mně rodiče v 15 zakázali (ale chtěla jsem teda v chrupavce) a stejně jsem to udělala. Záleží jaká je dcera, ale jestli je typickej puberťák, tak si udělá co chce i tak :-D navíc náušnice se dá vždy vytáhnout, horší je tetování

  • Mně to mamka dovolila už asi cca ve 13, s tím, že jsem si to samozřejmě sama zaplatila z našetřených peněz. V uchu si myslím, že to není nic šíleného (jako např. jazyk, pupík, obočí atd.) a když se ti to přestane líbit, tak to jen vytáhneš a nikdo nic nepozná. Šla jsem si to tehdy nechat nastřelit do zlatnictví - to vůbec nebolí a je to rychlovka... Nevím, jací jsou tvoji rodiče, ale když jim řekneš, že to bude decentní, sama si to zaplatíš a necháš si to udělat "odborně", tak by s tím nemuseli mít žádný problém :-)

  • Taky mi na tom nepřijde nic tak špatnýho, jako bych měla spíš problém s kérkou. Druhá dirka by u mě prošla.

  • Mám dvě dcery, jedna bude mit 16, druhá 14. Obě dvě si nechaly nastřelit jednu naušnici navíc při 13leté prevenci u dětské doktorky. Akorat si to musely samy zaplatit ;) Ja jsem si nechala nastřelit naušnice (mám 3 a 2) až asi v 17letech, ale to jen pro to, že dřív se to tolik "nenosilo"

  • Já bych jí to dovolila. Není to nic co by mi šlo proti srsti. Stejně kdybych jí to nedovolila, tak si to někdy udělá. Ať se souhlasem, nebo bez;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 480 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist