Drogerie pro novorozence

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 18.4.2011 20:56

Holky, prosímvás můžete mi poradit zaprvé, jaká kosmetika je potřeba pořídit pro miminko (už do porodnice i potom na doma), a zadruhé mi doporučit konkrétní výrobky, které jsou pro miminko opravdu dobré ? A kde je koupím ?
Ráda bych koupila kvalitní věci (ne jen co znám z reklam), ale nic zbytečného, takže jen co je opravdu potřeba. Moc děkuji ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko18.4.2011 21:01

    Do porodnice jsem nepořizovala nic, všechno potřebné bylo k dispozici. Pro první týdny/měsíce jsem se řídila radou porodní asistentky, a sic, že pokožka miminka je slabá a vše, co na něj člověk napatlá je skoro, jako kdyby to miminko snědlo, takže méně je více. Na koupání se mi vzhledem k promazávaní pokožky osvědčila přísada do koupele Balneum Hermal (k dostání v lékárně), na mazání po koupeli slunečnicový olej rovněž z lékarny. Na zadeček Sudocrem nebo calcium pantothenicum. Na pupeční pahýl 60% líh.Toť vše. Pro sebe jsem po porodu ocenila Bepanthen na bradavky, dubovou kůru na hemoroidy :), a hemagel na jizvu po nástřihu - vše k dostání v lékarně.

  • Ahojte,
    podle mě na miminkovskou pokožku žádné přípravky typu Johnsons nepatří, stejně tak nic co obsahuje parafin. V porodnici se to samozřejmě používá běžně- většinou je to sponzorský dar.
    Víděla jsem hodně osypaných miminek.
    Já osobně si myslím, že na koupání nic mydlícího nepotřebujete- miminkovská pokožka se ničím mydlit nemá- takže já osobně mám koupací olejíček od Saloos. NA promázávání po koupání je podle mě nejlepší bio rostlinný olej- nejlíp mandlový, slunečnicový, pupalkový.
    Na prdelku Bepanthen.
    Weleda je taky fajn, neobsahuje žádné zbytečnosti a krásně voní.

  • Preferuj především mýdelka atd.. jonsons (tak něja se to píše)

  • Jak píše lulatko do porodnice nic. Po příchodu domů jsem si pořídla Weledu do koupele, je vhodná pro citlivou novorozeneckou pokožku, po koupání nejdříve obyč olejíček z lékárny, ale ten nám nevyhovoval, nakonec jsme zvolili Excipial ULipolotio, na pupík líh, na zadeček Bepanthenovou mast a musim zaklepat jsme bez vyrážek i bez opruzenin :-)

  • na koupání používám Linolu nebo Oilatum a úplně v pohodě, na zadeček Rybilku nebo Bepanthen a na promazávání Excipial, ostatní nám až tak nevyhovovalo

  • Já preferuji kosmetiku Bübchen. Johnsons nám nevyhovuje, malý po něm nemá hezkou pleť. Když nemáme náhodou Bübchen, používáme Niveu. U nás jsem viděla Bübchen pouze v lékárně, ale v Německu se dá koupit běžně v marketu a je tam také nesrovnatelně levnější než u nás. Jinak do porodnice jsem na mimčo žádnou kosmetiku neměla, vše tam bylo k dispozici.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist