Dotazy ohledně vybavení do školky

Otázku položila: terryk 17.8.2018 7:17

Prosím zkušenější maminky o radu, synek má jít v září do školky a v instrukcích píšou, že má mít jakejsi pytel na ramínku, do nějž se bude dávat oblečení. Co si pod tím mám představit?
A ještě jednu otázku bych měla. Prý všechno oblečení má být popsané jménem. Je nějaký způsob, jak toho docílit, aniž bych musela přisivat ty otravné štítky?
Děkuji za odpovědi :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • whitehorse117.8.2018 7:32

    popisovala sem fixem na textil, který se nevypere (k dostání v galanteriích apod) a popisovala sem na běžné lístečky, které na oblečení jsou (a které spousta lidí ostřihuje), boty dovnitř.
    pytel na ramínku nemáme, ale máme tam tašku na náhradní oblečení v případě nehody, takže mívá v látkovém "pytlíku" - náhradní ponožky, tričko, trenky a i kalhoty (tepláky/kraťase) pro pobyt ve třídě.

  • hiuhi17.8.2018 8:17

    Tery, ja mam razitko na textil. Vemu tisknu a hotovo.

  • Zanthia117.8.2018 7:42

    Terry, já sice nejsem ještě zkušená maminka, ale zaznamenala jsem, že maminky pořizují buď nažehlovací štítky na jméno nebo (to mi připadá nejpohodlnější) se dají nechat udělat razítka na textil se jménem. A nebo lihovkou na cedulku...

  • Zanthia117.8.2018 7:50

    A pytel na ramínku bude asi takový ten kapsář, co býval ve školkách už před 30 lety... ;-)

  • vilamotylkova17.8.2018 8:19

    U nás mají pytlík a něco jako otevřenou skříňku. Hlavně chtějí, aby měly poutka na zavěšení např. bundy, mají háček a ne ramínka. Popisuji - když je na oblečení štítek - fixou. Jinak se to dá ještě udělat tak, že se bavlnkou (nějakou barevnou) vyšije třeba křížek. Ten se dá v případě potřeby odpárat.

  • JanaRad17.8.2018 8:47

    U nás ve školce pytlíky na věci měli, ale už je to pár let... Nejmladší dítko má 12,5 roku :-D Ale jinak jsme popisovali oblečení fixami na látku, běžně k dostání za pár korun v papírnictví. teď jsem viděla na netu nažehlovací štítky s propiskou, budu je kupovat, protože syn jezdí na spec. tábor, kde musí taky mít vše označené. Neperou jim, tak aby se to mezi dětmi nepoztrácelo, nepopřehazovalo :-)

  • marketaj17.8.2018 9:18

    Fix, nazehlovacky na bundy/softshell. Nám se do skříňky klasický pytel na ramínko nevešel a tak jsem si vymyslela kapsář, tak aby se do něj dalo uložit náhradní oblečení a další věci jako pláštěnka. Pošlu ti fotky těch nazehlovacky, protože i po dvou sezónách praní jsou v pohodě.

  • venysek17.8.2018 22:12

    Ta vec na raminku je kapsar a koupila jsem ho u nas ve meste treba v bazarku s detskym oblecenim :)
    Jinak vsechno popisujeme lihovkou, na stitek nebo kamkoliv to jde :) ja nez bych neco prisila.. :D

  • Anulce podepisujem centrakem vsechno nevypere se a veci mivala v police nebo vyseli v sustave tasce na vesacku ale nevim jak to bude MIT ted od zari v nove uz predskolni skolce .. To leti ACH Jo . Urco ty textilni fixy sou fajn nam vzdy stacil centropen.

  • hajtlik17.8.2018 8:02

    U nás měli oblečení ve skříňce pod svou značkou a oblečení na zahradu měli děti pověšené v igelitce v šatně na svém háčku. Popisovat jsme nemuseli.

  • No tak my nic takového nepotřebujeme :-DAni podepisovat oblečení(záleží ale na rodičích).
    Do skřínky se jim všechno vleze a pyžámko mají ,tam kde spinkají(taky ve skříni),ale už dlouho plánuji že holkám ušiju pyžamožrouta,ale musím se první zeptat učitelky mno

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 446 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist