Dopolední spaní

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20149 11.2.2013 10:08

Ahoj holky co máte 3-4 měsíční miminka. Asi jsme úspěšně s malou překonaly růstový spurt, ale od té doby mi bojkotuje dopolední spaní. Předtím spávala mezi 9-10:30 a pak mezi 11:30-12:30 vždy zhruba tři čtvrtě hodiny. A teď poslední 3 dny máme problém. Vstává tak kolem sedmé, pak si pěkně hrajeme a když vidím, že začne být unavená, tak kolem 9, tak jí položím do postýlky a po chvilce začne peklo. Vždycky i vypadá, že usne a pak zase pláč, chodím tam, dávám dudlík, hladím a pak se to změní v šílený řev. :'-( Po půlhodině jsem ji teda vyndala, přebalila a je v klidu, pak zkusím lehátko, kde je taky spokojená a už už, že by spala a zase pláč. Včera to skončilo tím, že jsem nakojila a po půlhodině jsme dali do kočárku na balkón, kde spala asi hodinu(mezi 11 a 12). Dneska usnula u kojení, tak jsem ji nechala ležet na posteli. Pročetla jsem toho tady hodně, ale jak vám to funguje, když někdo píše, že mimča usnou pod hrazdičkou, když si hrají nebo v lehátku? Dáváte na dopolední spaní do postýlky? Kojíte před dopoledním spaním nebo dáváte spát po hraní? Vím, že už nemusí spát 2x, ale aspoň jednou na půl hoďky, ať není tak protivná :-) Díky za všechny reakce.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, mám 3,5m holčičku a musím říst, že režim zatím téměř žádný přes den není. Máme je 2 pevné body, a to je procházka s kočárkem někdy po obědě (hodinu zařizuju podle toho, jestli už je malá unavená) a večerní usínání v 20:00, přes to nejede vlak :-). Jinak to, co je přes den se spíš podobá improvizaci :-D, prostě nikdy nevím. Ráno kojím třeba kolem 6-7 hod a to se teda neženu vstávat. Pokusím se pokojení malou ještě uspat, pohoupat v náručí jako když uspávám večer. Když usne, šoupnu jí do postýlky. Když neusne, vezmu si jí do postele, kde se trochu muchlujeme a většinou do půl hodiny sama ještě usne. Buď si schrupnu s ní, nebo jí nechám s chůvičkou spát a jdu něco dělat. Většinou spí ještě 1-2 hodiny. Jinak přes den si hraje cca 2 hodiny, pak nakojím, pak si ještě chvilku hrajeme spolu a jak je unavená,zabalím jí do zavinky a pohoupu. Když usne, nechám jí spát na gauči nebo v košíku. Výjimečně usnula i pod hrazdičkou, tak jsem jí jen přikryla dekou a nechala tam.
    Asi jsem Ti moc neporadila, viď? My to prostě nemáme nijak vzorné, ale zatím si to můžu s 1 dítětem dovolit i za cenu toho, že když domácí práce dělám odpoledne a věci do školy v noci.

  • ahoj, pokud mi mimčo usne kdekoliv na posteli, tak nepředělávám a nechám spát tam - předěláním se mi zákonitě budí (kromě večerního, kdy to má už tak nějak natrénované). pokud usne v houpátku - nechám tam. režim je u nás taky takový sporný - večerní je jasný, poobědový taky v pohodě - prostě nejpozdějiv e 13h se jde na procházku a malej spí klidně i 2h v kuse. dopoledne je to jak kdy - pokud jdeme na procházku, tak spí v pohodě, pokud nejdeme, je to podobně jak u vás - po chviličkách, kdy usne u kojení nebo zadrřímne na 10-15min. když usne v houpátku, tak je velká sláva, protože to vydrží spát asi nejdýl - i 45min.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist