Dohoda o provedení práce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55681 10.10.2012 11:37

Holky v jednom nejmenovaném callcentru jsem uzavřela dohodu o provedení práce na 3 měsíce, s tím, že za měsíc půjdu na HPP. Jenže po 14 dnech jsem zjistila, že na tu práci prostě nemám. Nejde o to se naučit prodávat, to se člověk naučí, ale nemůžu pořádně spát ani jíst, protože mám špatné svědomí z toho, že lidem musím vnucovat paušály, které zrovna nejsou nic moc. Musím ty lidi zblbnout a většinou zblbnete buď staré lidi nebo lidi, kteří neradi říkají ne, tedy takové ty hodné. Dovolala jsem se dokonce babičce do domova důchodců nebo pánovi, který umíral na rakovinu, a já mám stejně nabízet a přemlouvat, protože moje hovory se poslouchají a když mi ten hovor "uteče", tak dostanu za uši. Moje špatné svědomí dospělo až k tomu, že jsem onemocněla střevní chřipkou, takže jsem teďka doma na neplaceném volnu. Vím, že dalších 14 dní psychicky ani fyzicky v té práci nevydržím. Hledala jsem DPP, zda má nějakou výpovědní lhůtu a nic jsem nenašla. Ani ve smlouvě není nikterak upravena. Nevíte, jak to tam ukončit? Napadá mě se s nimi domluvit jako výpověď dohodou, ale nevím, zda mě pustí. Děkuji moc za každou radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A.t.i10.10.2012 12:45

    Ahoj, na netu jsem našla, že pokud se jedná o dohodu o provedení práce, tak lze ukončit pouze dohodou. Jednostranné ukončení lze jen, pokud je to přímo uvedeno v pracovní smlouvě.
    Já bych se s nimi zkusila domluvit a pokud by tě nechtěli pustit, tak bych je asi poslala někam a další den bych už nepřišla. Obzlvášť když to máš jen jako brigádu při studiu. Ale to je, co bych udělala já, nevím, jakou máš povahu ty. Přeji hodně štěstí, ať ti to dobře dopadne.:-)

  • Ahojky moc dobre vim jak se citis taky sem se nechala nachytat a uz nikdy vice dohodu muzes ukoncit hned teda spon myslim hlavne se pak zajdi zeptat na zdravotni pojistovnu jestli ti platili pojisteni a zeptala bych se aj na socce aby si pak nemela zbytecne problemy a kdyz se tam necitis dobre odejdi zbytecne se budes trapit

  • tak se nechej vyhodit, to je taky řešení. Ještě jednou bych do práce přišla a s lidmi na drátě si normálně povykládala a že chápeš, že něco nevýhodného nechtějí a uvidíš, jak rychle se tě budou chtít zbavit :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist