Do kolika let vaše děti věřily na Ježíška? A co vy?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #377731 19.11.2017 15:46

Ahoj holky,
Blíží se nám vánoční svátky a já jsem začala přemýšlet o tom, do kolika let ještě děti věří na Ježíška.... A jak to bylo u vás?
Díky za odpovědi. :-)

  • 19.11.2017 16:09:53 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kdy jsem na to přišla si nepamatuju, ale i tak se prostě dál balily dárky natajnačku a nosily pod stromeček taky natajnačku a místost byla zamčená. takhle jsem to dělali dokud jsem slavila vánoce u rodičů. no a dětem jsem to řekla před vánocema v první třídě. nechtěla jsem zažít, že mě obviní ze lhaní a ztrapní se před spolužáky když na to dojde. chodí do malotřídky 1.-3. třída a vedle jsou 4.-5. třída a dost jezdí společně na výlety a spoustu akcí celá škola...... sice jsem jim to řekla, ale na vědomí to asi nějak úplně nevzali protože letos po třech letech přišel synáček s hláškou, že vlastně dárky nenosí Ježíšek a zjistil to z fotek (ví, že jsem mu jeden dárek šila já a na fotkách zjistil, že ho rozbalil kdysi pod stromečkem). chtěla bych jim to kouzlo uchovat co nejdýl ikdyž už ví jak to je. jsou to krásný chvilky, snažit se o to překvapení a tak. pro mě to je jeden z projevů lásky a i já sama se vždycky těším co dostanu od manžela:-)

  • A.t.i19.11.2017 17:05

    Synovi bylo necelých 8 let. Už nejspíš byl na vážkách dřív a den před Vánocemi jsem se dívala na Ulici a tam zrovna chystali dárky pod stromeček. Syn se na mne otočil "tak ten Ježíšek opravdu neexistuje?" Tak jsem mu nakonec řekla pravdu. Už byl ve věku, kdy si myslím, že by se mi nějaké lhaní mohlo vymstít, když se mne přímo zeptal. Ale obrecela jsem to.

  • sisterrys19.11.2017 17:13

    Já jsem na to přišla ve 3. třídě a od první jsem si myslela, že část dárků kupují rodiče a část nosí Ježíšek. Po tom zjištění se z Vánoc vytratil kousrk kouzla, který k nim patří. Synovi je teprve rok a půl, ale chtěla bych to udržet co nejdyl. Je mi jasné, že v dnešní době se to provali dřív než za nás, i třeba kvůli kamarádům.

  • Mně to rodiče řekli, než jsem šla do školy

  • Nevím do kdy jsem věřila na Ježíška ale když jsme čekali u okna na zlaté prasátko...zjistila jsem,že to dělají starší sestry tak jsem se šla do patra podívat a opravdu tam byli v okně a spouštěli vyrobené prasátko...ale mladším jsem to neřekla.Jinak dcera má 5let a stále věří.

  • Já jsem nevěřila nějak dlouho, nebo mi to nepřijde dlouho. Byla jsem moc zvědavá a brzy mi došlo, že rodiče nechodí při večeři zavřít okno ani nic podobného. A jinak s rodinou děláme, že je Ježíšek pořád. Sice dáváme dárky pod stromeček před sebou a většinou víme od koho nebo co tam je, ale děláme, že to nosí Ježíšek.

  • Já jsem na to přišla kolem 7-8 let. Před ostatními jsem mlčela ještě pár let a když jsem to řekla bratranci kterému mohlo být kolem 5 let tak mi nechtěl věřit a běžel brečet k babičce. :) Jinak dceři budou dva roky tak z toho poprvé bude trochu něco mít, ale určitě jí to chci říct než půjde do školy. Já se musím přiznat, že jsem hodně zvažovala jestli vůbec na nějakého ježíška hrát nebo rovnou vybalit, že si to dáváme my.

  • Čauko, je mi 14. Bude lepší když to podám z dětského pohledu...Ja na něj prestala věřit tak v 9-10 kdy jsem mamku viděla jak přenáší dárky do obýváku ke stromečku :D. Jinak ve škole se to už vědělo Takže to prostě věděl každý 😄

  • Já to s dětmi vyřešila tak, že jsem jim řekla, že kdo věří, že nosí dárky Ježíšek, tak.je dostává od Ježíška a kdo nevěří, tak je dostává od rodičů a tak. Myslím, že chtěly dlouho doufat, že přeci jem zázraky existují... Každopádně dcerka 7 věří, 11tiletá to nechce úplně zavrhnout, ale v zázraky věřit přestává velmi rychle, ještě loni doufala, že přeci jen možná...a 13tetý už má naprosto jasno, každopádně loni nastražil do obýváku kameru, bohužel pro něj záznam nebyl tak dlouhý, tak možná měl přeci jen ještě pochybnost, že něco nosí i Ježíšek a potřeboval důkaz :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist