Do kdy zaplatit pořádkovou pokutu?

Otázku položila: Aacko 9.4. 17:15

Věděl by někdo, kdy je splatnost pořádkové pokuty?
"....se ukládá pořádková pokuta ve výši 5 000 Kč, kterou je povinna zaplatit do 15 dnů od právní moci tohoto usnesení."
Rozhodnutí o usnesení proběhlo 25. března, email přišel 26. března (samozřejmě jsem ho nečetla hned, nechodím na mail denně), doporučený dopis ale až 4. dubna. Čekám na vyjádření soudkyně, zda mi pokutu zruší, dostala jsem ji za nedostavení k soudu jako svědek bez omluvy, ale omluvu jsem odeslala - bohužel na adresu jiné paní soudkyně, čili tato to nečetla. Přiložila jsem i potvrzení od mé vyučující, že jsem v dobu soudu byla přítomna na povinném semináři ke státní závěrečné zkoušce, čili jsem se dostavit nemohla. Nechci pokutu zbytečně platit, tak nějak mám pocit, že mi nebyla udělena úplně právem, navíc jako nezaměstnaný student nemám tisíce na rozdávání... Zároveň bych nerada dostala další pokutu nebo rovnou exekuci.
Děkuji všem za odpovědi!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • piprdka10.4. 6:20

    Předpokládám, že proti danému usnesení bylo přípustné odvolání, právní moci nabyde po uplynutí této lhůty, pokud bylo doručeno 4. 4., nabyde právní moci 20. 4., vykonatelnost nastane 7. 5. - do tohoto data byste měla pokutu zaplatit.
    Pokud jste si podala proti usnesení odvolání, nenabyde právní moci (a vykonatelnosti) dřív, než rozhodne odvolací soud. Rozhodnutí odvolacího soudu nabyde právní moci doručením (i fiktivním), vykonatelnost pak nastane 15. dnem od doručení.

  • Tu pokutu ti dali poměrně nízkou, a nedostavit se na soud je průšvih, kvůli tobě se to může protahovat, a že si to poslala jiné soudkyni, je tvůj problém, ne jejich. A že samozřejmě na mejl nechodíš každý den, je taky velice zajímavá hláška, v dnešní době...

  • Dahlia11.4. 17:27

    Pokud jsi byla předvolání, měla ses dostavit, nebo řádně omluvit. Prakticky jsi neudělala ani jedno, druhou část jsi udělala špatně - netuším proč. Takže bych čekala, že platit budeš muset 8-o

  • davidpruuu13.4. 14:20

    Dobrý deň, chápem, že je dôležité vedieť, do kedy zaplatiť poriadkovú pokutu, aby ste predišli ďalším komplikáciám. V biznise je tiež kritické rešpektovať termíny a pravidlá, čo je zásadné napríklad v email marketingu. Spoločnosť ako WebMailShop (https://www.webmailshop.eu/) vám môže pomôcť efektívne spravovať vaše marketingové kampane, aby všetko prebiehalo hladko a podľa plánu. Práve tak, ako je dôležité včasné zaplatenie pokuty, je rovnako kľúčové dodržiavať časový plán a stratégie v marketingu, aby sme dosiahli požadované výsledky a vyhli sa zbytočným problémom.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist