Do jakého věku dávat dítěti mléko?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #268217 6.6.2019 8:51

Ahoj holky, jdu si pro radu. Náš mrňous má 15 měsíců a do teď jsem ho kojila (k snídani, jednou odpoledne a 1-3x v noci). Ale teď mi přijde, že jsem snad ze dne na den přišla o mléko :( Prsa mám menší, povislá, a když zmáčknu bradavku, tak vyteče jen kapka a ještě před týdnem to stříkalo proudem. Když mu dám napít k snídani, tak mi pak zvalí ještě celý suchý rohlík, dřív snědl po kojení tak čtvrtku.
Ráda bych se teda zeptala, jak jste po ukončení kojení pokračovali s mléčnou stravou. Jestli ho mám učit na UM nebo zařadit už běžné snídaně? Švagrová, která teda nekojila, dávala malému k snídani Nutrilon asi do 4 let. Ráno si vypil flašku a šel do školky :D To už mi teda přijde trošku ujeté, ale v 15 měsících mi to přijde ještě brzy s mlékem skončit. Navíc mu ještě moc klasické jídlo nedávám.
Do teď měl režim ráno nakojit, pak si dal třeba právě kousek rohlíku nebo se mnou chleba s máslem a medem apod., dopoledne na svačinku ovoce/přesnídávka, v poledne k obědu maso, zeleninu, brambor/kuskus/těstoviny (ryži mi nechce :( ), po spaní jsem nakojila, pak později měl na svačinku matyldu/tvaroháček/lipánek apod. a na večeři dáváme kaši. Pak se teda ještě 1-3 za noc kojil, ale poslední týden vstával vždy už jen 1x a zdá se mi, že si stejně jen tak trošku pocucal....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moje ma 2 a půl a rano a večer flasku s UM dostene (kolena byla jen prvni mesic, pak jen UM). Ale je fakt, ze ji davame cim dal menší davku ml at si pomalu odvyká. Sem tam zkousime dat klasicke mleko nebo kakao, ale ani jedno jí moc nejede.
    Na vasem miste bych asi zkusila nejake to vzorkové balení, jestli UM vubec bude chtit. Kolem sebe mam kamaradky, kterym dítě UM prestalo chutnat kolem roku. Tak at zbytečně nakupujete celé baleni.

  • dzusinka6.6.2019 9:51

    Já jsem kojila do roka a čtvrt a pak už byla jen na plnotučném mléku, UM plivala a nechtěla. Tak záleží na tom asi, jak to chcete vy. Já bych se v tom věku asi už na UM vykašlala kvůli penězům.

  • já kojila 2 roky a pak malej dostával plnotučné mléko.
    UM mi odmítal - nechutnalo mu. zkoušela jsem nabízet od cca 12m (aby byla nějaká alternativa v případě nutnosti), ale se zlou jsem se potázala - odmítl Bebu, Sunar, Bebivita, a ještě tuším 1 nebo 2 značky.

  • Po roce už je možné zavést normální kravské mléko, nejlepe plnotučné, do UM uz bych se nepouštěla. U syna (ted 2,5roku, stale kojeny 1x denne) jsme v roce zacali s mlickem rano a večer, trochu ohřáté a je tak zvykly dodnes. Důležité jsou i dalsi mléčné vyrobky, sýry, jogurty...v každém případě jsou období kdy děti jí víc a kdy zase míň, jestliže nehubne, neřešila bych to, on si řekne ;) a taky k tomu kojení..po roce už jsem taky nebyla schopná skoro nic navic odsát, ale když se přisaje, vidim že polyká, tak i když je to trochu, určitě mu to prospěje, nevzdavejte to :)

  • terryk6.6.2019 11:46

    Já kojila druhé dítě plus mínus jednou dvakrát denně do 14,5 měsíců. Pak už prostě nechtěla. Takže jsme přešli na dvě dávky mléčné kase denně. Bohužel cokoli jiného z mléčných výrobků odmítala. Pokud ti bude tolerovat um, pak bych ji klidně ráno a večer vrazila flašku, leč s kojenymi dětmi bývá někdy potíž, že jiný mléko nechtěj. Uvidíš.

  • My kojili na noc do dvou. U obou. Prsa malá myslela jsem že už tam snad nic není a bylo. Prsa, resp.mnozstvi mléka se upravuje podle potřeb dítěte. V tomto věku nevím, jestli je úplně nutné jít do um. Pokud nevyžaduje, řídila bych se dle jídelníčku. Pokud vyžaduje, a fakt mlíčko není, flašku. Nebo pici hrníček. Vždycky jsem to dělala nějak intuitivně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist